Ferrari 812 vs. Seat Cupra utcai versenyének csúnya vége lett

Aki egy nagyon gyors sportautóval közlekedik azt előbb-utóbb megtalálja az autóstársa akivel egy kis utcai versenyt rendezhet. A Ferrari 812-es sofőrje most kőkeményen megtanulta, hogy ostoba ötlet volt a felhívásra eszement száguldozásba kezdeni.

Az izraeli Route 6-os autópályán készült fedélzeti kamera felvételén látható, ahogy a Ferrari több autót, köztük a kamerás autót is nagy sebességgel előzi, miközben egy Seat Leon Cupra szorosan a nyomában halad.

Mindkét autó a külső sávban száguld, egy teherautót jobbról előznek, majd bevágnak a középső sávba, hogy megelőzzenek egy lassabban haladó másik teherautót, annyi látszik még, hogy a belső sávból kisorolna egy autós, akinek esélye sem volt észlelni a „versenyzőket”. Ezután már nem látni pontosan, hogy mi történik, de hirtelen hatalmas por száll fel és egy robbanás látszik. Ahogy halad tovább a kamerás autó, látunk egy hosszú féknyomot és a Cupra maradványait az úton szétszóródva, nem sokkal később egy autó áll keresztben aminek hiányzik az eleje, kicsivel távolabb egy lökhárító hever a leállósávban és jóval messzebb a Ferrari áll az út szélén amiből éppen kikászálódott a sofőr aki még az úton bóklászik.

Úgy tűnik, a Ferrari kevésbé tört össze, de a pilótája kétségbeesett arckifejezése elárulja, hogy mit tett és hamar átszaladt a fejében a várható helyreállítás összege. Valószínűleg kevesebbe kerül egy teljesen új Cupra, mint a Ferrari megjavítása. Az izraeli híroldal képein látható, hogy a Ferrari elől és hátul is összetört, valamint a kipufogócsövek valószínűleg elnyomhatták az egész motort.

A háromajtós Cupráról készült sokkoló képen látszik, hogy a motor kiszakadt az autóból, de az utastér sértetlen maradt. A kamerás autó sofőrje YouTube kommentben leírta, hogy mindkét kocsi ütközött a teherautóval, ezután a Cupra nekiütközött a Ferrarinak, majd az elválasztó betonfalnak csapódott. Az izraeli hírek szerint hárman könnyebben megsérültek a balesetben, de senki sem kérte a helyszínre érkező mentőorvosok ellátását, úgy döntöttek, hogy önállóan bemennek majd a kórházba kivizsgálásra.

A megsemmisült háromajtós Seat Leon Cupra nem akart szégyenkezni, a leggyorsabb változatok 2,0 literes 310 lóerősek  és 6 másodperc alatt képesek nulláról 100 km/órára gyorsulni. Itt a Ferrari pilótája nyilvánvalóan be akarta bizonyítani, hogy a közel 800 lóerős V12 Superfast feleannyi idő alatt képes elvégezni ezt a feladatot. Inkább ne tette volna!

 

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/02/ferrari-812-superfast-crashes-while-racing-seat-leon-cupra-that-bursts-into-flames/

Verified by MonsterInsights