A legalacsonyabb km-enkénti co2 -kibocsátás : a DS Automobiles még mindig az energetikai átmenet éllovasa európában

In elektromos autók
DS CO2

Ahogyan 2020-ban is, az elektromos és belső égésű hajtásláncokat egyaránt forgalmazó márkák között ismét a DS Automobiles büszkélkedhet a legalacsonyabb CO2 –kibocsátással Európában (átlagosan 97,3 g/km). Új applikációk segítik a DS vezetőket, hogy a lehető leghatékonyabban tudják használni gépkocsijukat. Az energetikai átmenet folytatódik : 2024-től minden új DS modell tisztán elektromos lesz.

 

Európa 30 legkelendőbb autómárkáját tekintve a DS Automobiles az első helyen áll az átlagos CO2-kibocsátás tekintetében. 97,3 g/km átlagával (WLTP ciklus) a DS Automobiles referencia az energetikai átmenet terén.

A DS Automobiles megszületése óta stratégiájának középpontjába helyezte az elektrifikációt. 2019-óta minden modellje elérhető elektromos, vagy plug-in hibrid hajtással. A tisztán elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a 225-360 LE teljesítményű tölthető hibrid DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE és DS 9 E-TENSE modelleknek köszönhetően minden DS modell elérhető kedvező kibocsátású változatban.

2021-ben a DS eladásain belül 35%-ot képviseltek az E-TENSE modellek. 2024-től a márka kizárólag tisztán elektromos modelleket mutat be.  

DS CO2

DS ENERGY COACH : A TÖKÉLETES FÉKEZÉSÉRT

A DS Performance-szal és a kétszeres Formula E bajnok Jean-Eric Vergne-nyel a DS 9 E-TENSE 4×4 360 számára kifejlesztett  DS ENERGY COACH alkalmazás segíti a vezetőt az energiavisszanyerésben a fékezések és a lassítások során. Az eredmények a központi képernyőn jelennek meg.  

« Mint kétszeres Formula E bajnok és mint DS nagykövet szerettem volna tevékenyen részt venni a DS 9 E-TENSE 4×4 360 projektben egy olyan alkalmazás létrehozásával, amely minden egyes fékezés hatékonyságát elemzi. A közvetlenül az elektromos versenysorozat által inspirált DS ENERGY COACH segítségével megismerhető a fékezések hatékonysága és javítható az energiavisszanyerés. Ez egy nagyon értékes eszköz a mindennapok hatékony autózásához !»
Jean-Éric Vergne

PLUG-IN REMINDER : BEÉPÍTETT „TANÁCSADÓ“

A tölthető hibridek megfelelő használata kulcsfontosságú a hatékonyságuk kiaknázásához. Az E-TENSE hibrid modelleket használó vezetők mostantól digitális segítséget kapnak ehhez.

A DS 7 CROSSBACK és DS 9 E-TENSE modellek átlagosan 72 kilométert tesznek meg naponta, 70 % -os villanymotor használattal. A rekordot Portugália és Belgium érte el 78 és 77%-kal.

Bár a DS tulajdonosok megfelelően kihasználják a plug-in hibrid E-TENSE modellek tudását, energetikai hatékonyságuk tovább fokozható.  

Az E-TENSE tölthető hibridek fedélzeti információs rendszerére automatikusan települő PLUG-IN REMINDER alkalmazás figyelmezteti a vezetőt, ha nem elég sűrűn tölti gépkocsija akkumulátorát.  

Az első figyelmeztetés egy javaslat, amelyet 5 töltés nélküli napot követően, vagy legalább 10, töltés nélkül megtett út után küld az alkalmazás. Az applikáció javasolja a töltést a hibrid hajtáslánc optimális használata érdekében. Naponta üzen a rendszer, majd minden hónapban figyelmeztetést kapunk a nem megfelelő használatról 100 töltés nélkül megtett út után.

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights