A Kia EV6 a 2022-es Red Dot díj győztese

In hír
Kia EV6

A Kia tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású crossovere szerezte meg az abszolút első helyet (Best of the Best) a Red Dot formatervezési díj idei mezőnyében. A 2022-es európai Év Autójának is megválasztott modell a Red Dot leginkább újító szellemű pályázókat díjazó, ‘Innovative Products’ elismerését is elnyerte. A Kia 2009 óta immár 27 alkalommal szerzett első helyezést a nagy presztízsű nemzetközi formatervezési versenyen.

Röviddel azután, hogy a 2022-es Év Autójának választották Európában, a többszörös díjnyertes EV6 a nagy presztízsű formatervezési díj, a Red Dot abszolút elsőségét is begyűjtötte: az ötventagú zsűri a legjobbnak járó ‘Best of the Best’ kitüntetéssel ismerte el az újdonság jövőbe mutató formatervét. Ugyanakkor az EV6 az újító szellemet díjazó ‘Innovative Products’ kategória első helyét is megszerezte.
Az EV6 a Kia első, alapjaitól tisztán elektromos hajtásra tervezett modelljeként a márka fejlődésének új irányát is szimbolizálja, amely révén a cég a fenntartható mobilitás egyik világszinten is vezető szolgáltatójává kíván válni. Az úttörő elektromos crossover már a Kia új formanyelve, az ‘egyesült ellentétek’ jegyében született határozott formai identitással, amit a látványos élek és térformák keltette feszültség határoz meg. Az EV6 az első Kia a márka kifejezetten akkumulátoros-elektromos hajtásláncokhoz kifejlesztett, E-GMP nevű globális moduláris padlólemezén. Ezek az alapok teszik lehetővé azt is, hogy az EV6 kategóriája egyik legtágasabb utasterét kínálja akár 528 km-es hatótávolság mellett. A 800 V-os, nagyfeszültségű ultragyors töltéssel a hajtáslánc akkumulátora akár mindössze 18 perc alatt 10-ről 80%-os szintig telíthető.
Karim Habib, a Kia formatervezési központjának vezetője elmondta: “Az EV6 különösen fontos a Kia számára, hiszen a márka első, már az alapoktól tisztán elektromos hajtásra tervezett modellje, amely a korszak legmodernebb technológiáival új korszakot is nyit. Már a kezdetektől az volt a célunk, hogy kitágítsuk az autós formatervezés határait, különleges megjelenéssel is megtámogatva az újdonság magas szintű műszaki képességeit. Ez a kettős Red Dot győzelem teljes csapatunk munkájának elismerése, és arra bátorít minket, hogy ne térjünk le az útról, amely a mindenki számára elérhető környezettudatos mobilitás felé vezet.”
Az EV6 a Kia Red Dot sikereinek folytatója: 2009 óta, – amikor a Soul első koreai modellként Red Dot díjat nyert – összesen 27 Kia részesült ilyen elismerésben. Az EV6 immár a hatodik Kiaként nyerte el idén a ‘Best of the Best’ címet.
A Kia EV6 fantasztikusan sikeres pályát futott be 2021-es bemutatása óta, hiszen a Red Dot előtt elnyerte a 2022-es európai Év Autója címet és Németországban is az Év Autójának választották. Mindezek mellett az Év Autója lett Írországban, a What Car? 2021 legjobb crossoverének mondta ki, és elsőként végzett a most először meghirdetett “Best Cars of the Year” 2021/22-es szavazásán.

Red Dot: a nemzetközi zsűri nem csak a megjelenésre figyel

A Red Dot a világ egyik legnagyobb és legrangosabb formatervezési elismerése, 1955-ben alapították és az Észak-Rajna-Vesztfáliában működő Design Zentrum hirdeti meg minden évben, három fő kategóriában: Termékforma, Kommunikációs dizájn és Koncepció.
Az idei pályaműveket ötventagú, független formatervezőkből, egyetemi oktatókból és szakújságírókból álló zsűri minősítette. A megjelenésen kívül fontos értékelési szempont volt a funkcionalitás, az ergonómia, a minőség és a környezettudatosság is. Az “Innovative Products” alkategóriában hagyományosan a pályaművek újdonságértéke a legfontosabb minősítési szempont.

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights