Lázár Chef vezetésével magyar csapat is indul a Pizza Világbajnokságon

In hír
Piaggio Porter NP6
  • Lázár Chef néhány professzionális pizza séffel Magyarországot képviseli az Olaszországban megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon, április 5-7-én

  • A március 29-én megrendezésre került különleges Pizza Partyn bemutatásra kerültek a világbajnokságra megálmodott pizzák, illetve a verseny résztvevők meséltek a pizzakészítés rejtelmeiről

  • A verseny után a séfcsapat ellátogat a Piaggio gyárba és hazahoz egy hamisítatlan olasz Piaggio pizzakészítő autót

  • Az autó kapacitása 150 pizza – ennyi fér el a mobilkonyha hűtőjében, és 2-3 percentként készít el 3 db pizzát.

  • A Pizzaautó promócióján túlmenően fontos célja a versenyen való részvételnek a magyar alapanyagok népszerűsítése, de meg inkább Magyarország hírnevének az öregbítése

A pizza nem csupán egy tészta, hanem egy olyan étel, ami embereket, nemzeteket, országokat köt össze. A pizzakészítés hagyomány, kultúra és életérzés, ráadásul az ízletes tésztának és a változatos feltéteknek köszönhetően, szinte mindenki szereti.

Piaggio Porter NP6

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést.

Piaggio Porter NP6

 A magyar csapat neve: Piaggio Pizza Porter Team Hungary, a főtámogatója a magyarországi PIAGGIO PORTER haszongépjárművek importőre a Grand Automotive Kft. A csapat tagjai, Kovács Lázáron túlmenően magyarországi Pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők: Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.

  1. március 29-én, a CIRCO pizzériában tartott felkészülési nyílt napon, egy utánozhatatlan Pizza Party keretében bemutatásra került a magyar csapat, a NUBU által biztosított versenyruhák, valamint a különleges versenypizzák.

Lázár Chef és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát.

A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A magyar csapat természetesen magyar alapanyagok felhasználásával fogja elkészíteni a versenypizzákat.

A versenyen való részvétel célja többek között a magyar minőségi alapanyagok népszerűsítése. Ilyen a TRIVEGA édes eper paradicsom, cukorfoka vetekszik az olasz paradicsomokéval, a TEBIKE pálpusztai sajt, illetve nem utolsó sorban a YESS! pizzaszósz. A TEBIKE pálpusztai sajt különleges és intenzív ízvilága a terveink szerint változatosságot és nem kis meglepetést fog nyújtani a zsűrinek.” – árulta el Lázár Chef.

A versenyzők két pizzával készülnek. „Az egyik egy ázsiai fűszereket és ízvilágot felvonultató pizza lesz, a másik pedig egy húsmentes pizza, amiben a grillezett zöldségek, a kerti fűszerek kapnak igazán nagy figyelme.” – tette hozzá Lázár.

Damu László és Paduraru Alexandru konyhaséfek egy évben nagyságrendileg fejenként 80.000 pizzát készít el, és kb. 20 éve napi szinten képzik magukat. „Számos irányzat létezik, és számos tényező meghatározza azt, hogy mitől lesz magas minőségű egy pizza, de a lényeg talán a gondosan, hagyományos módszerekkel elkészített tészta, a minőségi alapanyagok és a magas hőfokú kemence, amelyben kb. 1-1,5 perc alatt el tud készülni a pizza, az ami legközvetettebb módon hat a minőségre.” – mondta Damu László.

Piaggio Porter NP6

Az olaszországi útnak egy másik célja is van. Lázár Chef a verseny után Pontedera felé veszi az irányt, ahol ellátogat a Piaggio gyárba, a Piaggio múzeumba és átveszi a Piaggio pizzakészítő autót.  A Piaggio Porter NP6 magyarországi importőrrel karöltve ugyanis az egyik cél az, hogy egy a Pizza hazájából származó, eredeti olasz pizzakészítő autóval közelebb hozzák a minőségi pizzákat a magyar közönséghez. Idén tavasztól ugyanis az autó feltűnik majd számos magyarországi rendezvényen és megkóstolható lesz a világbajnokságra megálmodott pizza.

Piaggio Porter NP6

A pizzakészítő autó egy a Piaggio gyár közelében lévő, a gyár által akkreditált hivatalos konverter cég terméke. Az autó kapacitása 150 db pizza – ennyi fér el a mobilkonyha hűtőjében. Két-három percenként sül meg benne három darab pizza, vagyis nagyon gyors. A sütő fatüzelésű, ami a minőségi pizzák egyik jellegzetessége, de ennek praktikus előnye, hogy bárhol beüzemelhető – hasonlóan a többi eleméhez a konyhának, aminek szintén nincs szüksége külső erőforrásra (pl. áram, gáz vagy víz). Az autó nagyon kompakt, kis helyen elfér, oldalra és hátra nyílik, a magassága úgy lett kialakítva, hogy akár gyermekeket is könnyedén ki lehet belőle szolgálni. Végül pedig természetesen mindenféle magyarországi illetve európai ételforgalmazási szabványnak megfelel. Az importőr tervei szerint a pizzakészítő autó itthon is megvásárolható lesz majd.

Az alapautó, a Piaggio Porter NP6 nagy előnye nemcsak az, hogy rengeteg különböző átalakítás készül belőle (kávés autó, fagyis autó, hűtős autó de van szemétszállító, emelő-kosaras, darus autó illetve gyári billencs is – a teljesség igénye nélkül), hanem az is, hogy az alapára szignifikánsan olcsóbb, mint a legtöbb platós autó a piacon, úgy hogy a terhelhetősége nagyon sok cég számára elegendő (akár 4 EUR raklap és 1440 kg teherbírás), vegyes benzin-gázüzemű, így az üzemanyag költségen is lehet költséget megtakarítani, illetve egy tartós, alacsony szervízigényű szívó motor van benne.

A Piaggio haszongépjárművek promócióján túlmenően nagyon fontosnak tartjuk, hogy Lázár Chef és csapata azon dolgozik, hogy nemzetközi porondon Magyarország hírnevét öregbítse, Magyarországon pedig a minőségi pizzákat elvigye a magyar pizzakedvelőkhöz.” –  nyilatkozta Reizer Levente, a Piaggio haszongépjárművek magyarországi importőrének PR Igazgatója.

Sikeres felkészülést és verseny megmérettetést kívánunk a magyar csapatnak.

További információkért és a teljes Piaggio Porter NP6 termékcsalád részletes műszaki adataiért látogasson el a https://commercial.piaggio.com/hu_HU/news/ webhelyre.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights