Rekordot döntött az új Honda Civic Type R a suzukai versenypályán

In hír
Honda Civic Type R

Megdöntötte az elsőkerék-hajtásúak suzukai körrekordját az új Honda Civic Type R, amely a Honda nagy teljesítményű modelljeinek hagyományait követi, fejlesztőcsapatát pedig a motorsportok iránti szenvedély hajtotta. A vadonatúj Civic Type R már 2022-ben bemutatkozhat az európai piacon.

Máris bizonyított a Honda Civic Type R következő nemzedéke, ugyanis a modell minden eddigi fronthajtású autónál gyorsabbnak bizonyult a Suzuka Circuit versenypályán. Képességeiről árulkodik, hogy mindössze 2 percre és 23,120[1] másodpercre volt szüksége, hogy körbeérjen a legendás, 5,8 km-es aszfaltcsíkon, 0,873 másodperccel gyorsabban, mint elődje.

Honda Civic Type R
ALL-NEW HONDA CIVIC TYPE R SETS NEW LAP RECORD AT SUZUKA CIRCUIT

A csúcsidőt 2022. március 15-én, fejlesztésének utolsó fázisában, futotta meg az újonc, és mindenkit lenyűgözött, hiszen a világ egyik ikonikus pályáján sikerült diadalmaskodnia. A nagy sebességű sikánjairól és roppant nehéz kanyarjairól ismert suzukai arénában 1962 óta próbálgatja különböző, nagy teljesítményű járműveit a Honda, amely, két év kivételével, – 35 esztendeje a F1 Japán Nagydíj otthona is.

 

Érdekesség, hogy az elsőkerék-hajtásúak suzukai rekordját ugyancsak a Honda tartotta – a Civic Type R Limited Edition 2020 februárjában 2 perc 23,993 másodperc alatt tudta le a távot. A rekorddöntés amúgy a Type R-történetek gyakori eleme, a Type R GT például 7 perc 43,8 másodpercre javította 2017-ben a legjobb „első kerekes” időt a Nürburgring Nordschleifén. Ezt követően 5 további legendás európai pályán futott csúcsidőt a Type R GT, méghozzá a Honda  legjobb pilótáival a kormánykerék mögött.

[1] A Honda saját mérése alapján.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...