Füstbe ment tervek

In sport
Kállai Tamás

Nagy reményekkel vágott neki az idei Eger Rally-nak a Solid Racing Team Ladás alakulata, a Kállai Tamás – Szilassy Arnold duó, ám a célba érős terveik a harmadik gyorsasági szakaszon füstbe mentek.

Kállai Tamás

„Az orfűi problémák után már egy egri célba érésnek is nagyon tudtam volna örülni, de sajnos erre még várnunk kell” – nyitotta a beszélgetést kicsit szomorúan Kállai Tamás, majd hozzátette. „A szuperspeciál rendben volt, sok érdekesség nem volt benne, ötödik végsebességen utaztunk, majd háromszor fékeztünk a lassítók előtt. Itt bebizonyosodott újra bennünk, hogy az autó motorja tökéletes lett. Az időnk nem lett a legjobb, ami talán annak köszönhető, hogy a verseny előtt még sok mindenen variáltunk, közte a fékeken is, ezért az első lassító előtt próbáltuk ki hogyan is sikerült. Óvatosan fékeztem, amivel szerintem sok bennmaradt, de nem akartam, hogy baj legyen.”

Kállai Tamás

A fiúk másnap az első gyorsasági feléig ismerkedtek az autóval, akkor kezdték el élvezni a száguldást, amikor beértek a célba.

„Teljesen máshogy viselkedett a kocsi, mint Orfűn, újra meg kellett barátkozni vele. Sajnos mielőtt élvezhettük volna jött egy technikai hiba és fel kellett adjuk a versenyt” – tette hozzá Tamás.

Kállai Tamás

A harmadik szakaszon történt, amikor a gyorsasági rajtja után nem sokkal hirtelen füst dőlt ki a műszerfal alól. Arnold a tűzoltó készülékkel kezében kiugrott a szinte még mozgó autóból, hogy ha oltani kell, akkor megtegye a lepéseket. Szerencsére nem volt tűz, a kábelköteg füstölt el. Hosszabb pályán töltött percek után lejöttek a gyorsaságiról és a célban leadták a menetlevelüket.

Belső felvétel az esetről:                https://www.facebook.com/tamas.kallai.94/videos/510358360784291

„Semmi előjele nem volt, ahogy kijöttünk a lassítóból megjelent a füst. Mikor eltűnt újra áram alá helyeztem az autót és néztem nem kezd el újra füstölni. Az autó már nem is indult be, ezért sportbírói segítséggel betoltuk és legurultunk a célig, ahol kiálltunk. Természetesen szomorúak vagyunk, hiszen az autó fantasztikus, de nem adjuk fel, ott leszünk Kazincbarcikán és megpróbálunk eljutni a célig” – zárta a beszélgetést Kállai Tamás.

A Rally2-es Bajnokság most két hónapos pihenőre megy, a csapat pedig kicseréli a kábelköteget és várja, hogy folytatódjon a bajnokság.

A csapat együttműködő partnerei: Robitlág Bt. – Szállítmányozás hatékonyan, Orinionway Kft., Raiker Kft., Huniper Permetező Kft., Egrokorr Zrt., C+D Mérnöki Kft., Dokutech Center Kft., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., Ecoffice Technology Kft., Pálinka ABC., Best-Vill 2000. Kft., Seqomics Kft., ATG&CO Kft., Dél-Projekt Kft., Labnet Hungary Kft., Koós-Wéber Kft., B.B. TEAM, S.R.O., Tower-Tech Kft.

 

Sári Péter
http://www.rallyheart.hu

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights