Autós gyerekülések a biztonságos közlekedés érdekében

In hír, Szponzorált cikk
Autós gyerekülések

Újdonsült szülőként rengeteg mindenre kell felkészülnünk, mind szükséges információ, mind pedig beszerzésre váró holmik terén. Természetesen a legfontosabb szempont a gyerekek egészsége és biztonsága, ez tehát az elsődleges a különböző használati tárgyak beszerzésekor.

A lakás gyerekbaráttá alakítása mellett sokan elfelejtik, hogy utazáshoz is fontos a biztonság megteremtése. Ha erről még te sem gondoskodtál, ebben a cikkben megtudhatod, hogy melyek a legjobb autós gyerekülések a biztonságos közlekedés érdekében.

Mit kell tudni a szabályozásokról?

Azt alapvetően tudjuk, hogy a szabályozás a gyermek méretéhez kötött, azaz bizonyos magasság vagy súly alatt kötelező a gyerekülés használata. Itt nem csak a gyerekülés használatának ténye kerül szabályozásra, hanem bizony kiemelten fontos, hogy megfelelő méretűt válasszunk gyermekünk számára. A két legelterjedtebb rendszer az ECE-R 44 és az ECE-R 129. Előbbi sorolja be a típusokat testsúly szerint, utóbbi pedig magasság szerint. Mindkét kategória esetében 5-10 fajta gyerekülés méret van, melyet fontos megfelelően kiválasztani. A méret mellett a másik kulcs kérdés a megfelelő elhelyezés. Nagyon fontos ugyanis, hogy 15 hónapos korig menetiránynak háttal kell elhelyezni a gyerekülést.

Hogyan válasszam ki a megfelelőt?

Autós gyerekülés választásakor a fent leírt méret az elsődleges választási szempont. Habár számos méretkategória érhető el, alapvetően a lentiek alapján tudsz majd eligazodni a kínálat böngészésekor.

0+ 13 kg-ig vagy 1 éves korig

I 9-18 kg között vagy 4 éves korig

II és III 15-36 kg között vagy 12 éves korig

A fentiek alapján már tudni fogod, hogy melyik kategóriában kezdheted el a keresgélést. Fontos, hogy megbízható márkát válassz, amely bizony magasabb árkategóriás is lesz majd. Fontos a megfelelő kialakítás, jó minőségű anyagok és a helyes rögzítés. A méretekhez hasonlóan itt is két módszer az elterjedt: a hárompontos biztonsági öv és az Isofix rendszer. 

Végezetül érdemes azt is tudni, hogy bizonyos darabok csak egy-egy autó márkával kompatibilisek, vannak azonban univerzális darabok, melyek szinte minden autóban használhatók.

 

A fentiek alapján tehát a legfontosabb a megfelelő méret és rögzítés kiválasztása. Ezek mellett érdemes figyelmet fordítani a kényelmes párnázott kivitelükre, a dönthetőségre, valamint a fejtámlára is. Mindezen szempontok figyelembe vételével biztosan te is megtalálod a legbiztonságosabb darabot. Amennyiben még részletesebb információkat szeretnél, a Rankito.hu cikke minden szükséges információt tartalmaz.

A fotó forrása: everst / Shutterstock.com

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights