Tengerparti nyaralás helyett

Forma 3

Horvátországról általában a tengerparti nyaralás jut eszébe mindenkinek ebben az időszakban.

Ám a hazai gyorsasági autósport élet benzinnel fertőzött résztvevői nem a tengerpartot, hanem a Rijeka-tól nem messze, a hegyekben található grobniki tradicionális versenypályát veszik célba júliusban. Itt folytatódik az FIA CEZ Zone Trophy és az ESET Cup a CEZ Nagrada Hrvatske 2022 versenyhétvégével, amelyen a Gender Racing Team is rajthoz áll.

Forma 3

A kicsivel több, mint négy kilométeres, nagyobb szintkülönbségeket, és izgalmas kanyarokat tartogató pályára – ahol még MotoGP futamokat is rendeztek korábban – mindig szívesen tér vissza a GRT, már hosszú évek óta. Az izgalmas futamok és értékes győzelmek mellett néhány éve elég kemény pillanatokat is megélt már, amikor az egyik szabadedzésen majdnem villám csapott az egyik versenyautóba, ami kicsivel később csúnyán össze is tört egy komolyabb balesetben. Persze az ilyen esetektől a GRT sosem adja fel a küzdelmet és a mostani versenyhétvégén ismét örömmel és izgatottan készül a horvát versenyhétvégére!

Forma 3

A csapat korábbi MNASZ Formula Renault bajnok versenyzője, Szabó Nikolas először vághat neki a Forma-3-assal a horvát pályának a csütörtöki szabadedzéseken. Az előző hétvége ugyan a végeredmény tekintetében picit felemásra sikerült, viszont az nagyon pozitív tapasztalat volt, hogy folyamatosan sikerült gyorsulni a hétvége folyamán és ez megmutatta, hogy Nikolasnak és az F3-asnak ott van a helye az élmezőnyben. A hétvégi bajnoki forduló várhatóan extrém meleg időjárási körülmények között zajlik majd, ami vélhetően alaposan próbára teszi a versenyzőket és a technikát egyaránt. A szabadedzésekre a csütörtöki napon és pénteken kerül majd sor, míg pénteken délután 14 órától rendezik az első időmérő edzést. Szombaton reggel a második időmérő edzés, majd 15:55-től az első versenyfutam vár a csapatra, míg a második versenyfutamra 10:40-kor kerül majd sor. A Gender Racing versenyzője természetesen a horvátországi versenyhétvégén is a dobogós helyezés megszerzését tűzte ki célul, ami a várhatóan nehéz körülmények között még értékesebb eredmény lenne ezen az izgalmas pályán.

Forma 3
Rundstreckentrophy, 3.-5.6.2022, Redbullring
Foto: Agentur Autosport.at

Azokat a benzingőzzel fertőzött nyaralókat, akik néhány izgalmas futam és egy gyönyörű versenyhelyszín kedvéért egy kicsit elszakadnának a strandtól, nagy szeretettel várja a Gender Racing Team a hétvégén az Automotodrom Grobnik-on.

– Gender Racing Team –

Verified by MonsterInsights