Új Peugeot E-308 és E-308 SW

In bemutató
Peugeot E-308

A plug-in hibrid változatban már elérhető új PEUGEOT 308 limuzin és kombi 2023-tól immár tisztán elektromos változatban is rendelhető lesz. Ez azt jelenti, hogy az európai gyártók közül elsőként a PEUGEOT kínál majd 100%-ban elektromos kombit. Az elektromos 308 és 308 SW meghajtásáról egy vadonatúj 115 kW-os (156 LE) villanymotor gondoskodik, mely felszereltségi szinttől függően 400 km-t (WLTP) meghaladó hatótáv biztosítására képes. A kétféle karosszériaváltozat a C kategóriás ügyfelek igényeihez maximálisan igazodó, kompromisszumot nem ismerő kínálatot képvisel: a 308-asok egyedi stílusa a PEUGEOT modellekre jellemző vezetési élménnyel és a szegmensben egyedülálló hatékonysággal (12,7 kWh átlagfogyasztás) párosul. Az Allure és GT kiviteli szinten kínált új PEUGEOT E-308 és E-308 SW 2023 közepén, egymás után kerül bevezetésre.

 

 

ELEGANCIA. Az új PEUGEOT E-308 és E-308 SW designja a jellegzetes PEUGEOT-hagyományokat felsőkategóriás, dinamikus stílusvilággal ötvözi. A hosszú motorháztetőtől előkelő megjelenésű modell érzéki, kifinomult arányokkal rendelkezik, a hűtőrács közepén pedig büszkén feszít az új márkaembléma. Az optimálisabb felépítés nagyobb helykínálatot eredményezett. A szemfogra emlékeztető első Matrix LED fényszórók, akárcsak a három karmot formázó hátsó LED-es fénysor, tökéletesen mutatják a modell hovatartozását.

 

A PEUGEOT 308 és 308 SW tisztán elektromos változataihoz egy új 18” alumínium keréktárcsa készült, melynek hatékony aerodinamikai kialakítása még kedvezőbb fogyasztást eredményez.

Peugeot E-308

IGÉNYESSÉG. Az új PEUGEOT E-308 és E-308 SW egy vadonatúj villanymotorral kerül forgalomba: a 115 kW (156 LE) teljesítményű és 260 Nm azonnali nyomaték leadására képes motort villámgyors reakciók, valamint rendkívül csendes, vibráció- és CO2-kibocsátásmentes működés jellemzi. Az új motor remekül kiegészíti a jelenlegi kínálatot, mely egy 180 LE/132 kW, illetve egy 225 LE/172 kW teljesítményű plug-in hibrid erőforrásból és belső égésű motorokból áll.

 

A PEUGEOT E-308 és E-308 SW modellbe beépített továbbfejlesztett fordulatszámcsökkentő reduktor nagyobb hatótávot biztosít, és az elektromos motorok gyors reagálóképessége mellett továbbra is nagy teljesítményt garantál.

 

 

Az akkumulátor szintén új generációs. Egy nagy feszültségű, 54 kWh kapacitású (melyből 51 kWh a hasznos kapacitás), új kémiai összetételű akkumulátorról van szó. A 80% nikkelt, 10% mangánt és 10% kobaltot tartalmazó egység 400 voltos feszültségen üzemel, és 400 km-t meghaladó WLTP szerinti hatótávolságot biztosít (az érték jóváhagyása folyamatban).

Peugeot E-308

A PEUGEOT E-308 és E-308 SW tervezőmérnökei a hatékonyságot helyezték a középpontba, és a motort, az akkumulátort, valamint az aerodinamikát érintő fejlesztések (az orr-rész és az alváz optimalizálása), illetve a súlycsökkentés (EMP2 platform) és a súrlódási veszteségek csökkentése (A osztályú gumiabroncsok) révén figyelemreméltóan alacsony átlagfogyasztást sikerült elérni: 100 km megtételéhez mindössze 12,7 kWh villamos energia szükséges, ami a C kategóriás tisztán elektromos járművek körében igazi referenciának számít.

 

Egyébként az optimális energiafogyasztás érdekében a vezető több vezetési üzemmód (ECO, NORMÁL ÉS SPORT) közül is választhat, a BRAKE üzemmóddal pedig fokozni tudja a gázelvételt követő lassítást és az azzal járó energia-visszatermelés mértékét.

 

A járműhöz szériában egy 11 kW-os háromfázisú fedélzeti töltő tartozik. A töltőnyílás többféle töltésre is alkalmas: 100 kW-os nyilvános töltőoszlopról például kevesebb mint 25 percig tart, amíg 20%-ról 80%-os szintre töltődik az akkumulátor.

 

Peugeot E-308

Az új PEUGEOT E-308 és E-308 SW a legújabb vezetéstámogató technológiákkal van felszerelve. A nyugodt és biztonságos vezetést garantáló rendszerek közé tartozik például:

  • az állóra fékező (Stop & Go) funkcióval rendelkező adaptív sebességtartó automatika,
  • a nagy hatótávolságú (75 m) holttérfigyelő rendszer
  • vagy a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, mely a hátramenetben érzékelt akadályokra figyelmeztet.

 

 

ÉRZELEM. Az új PEUGEOT E-308 és E-308 SW modellekben a legújabb generációs PEUGEOT i-Cockpit® várja a vezetőt és az utasokat. Ismertetőjegyei:

  • élvezetes vezetést és fürge viselkedést biztosító, fűthető, kompakt volán,
  • személyre szabható, magasra helyezett digitális 3D műszeregység,
  • 10” központi érintőképernyő.

 

Az utastérben kiemelt figyelmet kapott a kiviteli minőség, az olyan kreatív megoldások, mint a teljes egészében konfigurálható virtuális i-toggle kapcsolók és a kapcsolódási szolgáltatások. Külön megemlítendő az i-Connect® Advanced névre hallgató infotainment rendszer, melyet magától értetődő és élvezetes használat jellemez.

 

Az ügyfelek mindennapi életét megkönnyítendő, a márka számos szolgáltatást kínál. Az okostelefonon elérhető MyPeugeot® alkalmazás a gépjárművel való kommunikálásra szolgál. Segítségével időzített töltés beprogramozására, illetve az előfűtés/-hűtés funkció távolból történő bekapcsolására is lehetőség van.

 

A telefonos Free2Move e-solutions alkalmazással pedig úgy tudja az útvonalat megterveztetni, hogy a rendszer az útba eső töltőállomásokra alapozva a töltéssel töltött időt is figyelembe veszi.

You may also read!

Győr Rally Metabond

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond   szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került megrendezésre

Read More...
árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Verified by MonsterInsights