Végre egy igazi luxus Cadillac – új mércét állít a Celestiq

In bemutató, elektromos autók
Cadillac Celestiq

A teljesen kézzel készülő Cadillac Celestiq mérföldkő a Cadillac életében. Ez végre versenyre kelhet a Rolls-Royce-szal és a Bentley-vel. Ez a 60’ években nem is volt kérdés, de az utóbbi években sajnos már csak a múlt felemlegetése maradt a patinás amerikai autógyárnak. Eddig.

Cadillac Celestiq
Cadillac CELESTIQ front 3/4 view with the sky and mountains in the background.

Először nézzük a külsőt. Az autó orrkiképzése igazán szemet gyönyörködtető! Sportos, energikus és áramvonalas. És persze az autópályák belső sávjában lesorolásra készteti majd azt, aki ezt a tükörben meglátja.

Cadillac Celestiq
Cadillac CELESTIQ rear driver’s side 7/8 view with a woman walking toward the vehicle.

Oldalról is nagyon elkapták a lendületet a Cadillac dizájnerei. Az elnyújtott, áramvonalas forma a 23-as kerekekkel és a fantasztikus formai kavalkádban végződő csónak alakkal igazán hívogató. Egyszerre sportos, egyedi és gyönyörű. A hátulja pedig letisztult, méltó befejezése az amerikai luxus álom megtestesülésének.

Cadillac Celestiq
Close-up of the Cadillac CELESTIQ front driver’s side while charging.

A Celestiq teljesen elektromos, képes akár 200 kW DC gyors töltés fogadására, amivel 10 perc alatt 78 mérföldnyi energiát képes magába szippantani.

De nem is ez a lényeg. Nem lesz két egyforma Celestiqu. A leendő vásárló a Cadillac dílerrel és a dizájnerekkel együttműködve alakítja ki az autója végleges formáját.

Cadillac Celestiq
Cadillac CELESTIQ interior view of a woman driving and the passenger seat.

A Celestiq az Ultium platformra épül, ami egy 111kWh-ás akkupackot és két motort tartalmaz, melyek összkerékhajtást tesznek lehetővé. A teljesítmény 600 lóerő, a nyomaték pedig 868 Nm. A hatótáv pedig 483 km. A gyorsulás pedig 0-96 km/-ra 3,8 másodpercet vesz igénybe.

Cadillac Celestiq
Passenger front 3/4 view of the Cadillac CELESTIQ driving.

A Celestiq futóműve igazán különleges. Az Adaptív Air Felfüggesztés a Magnetic Ride Control 4.0-val teljesen kisimítja a legrosszabb utat is. A hátsó kerék is kormányzott. Emellett fejlett menetstabilizációs rendszert, aktív hátsó szpoilert és elektromos kormányszervót is kapott az amerikaiak luxusgépe.

Cadillac Celestiq
Interior view of Cadillac CELESTIQ showing the front 55-inch pillar-to-pillar screen.

Az autó 115 3D nyomtatott alkatrészt tartalmaz, amivel fokozható az egyediség. A rengeteg egyéb extrát is tartalmazó luxusautót 2023 decemberére ígérik és 300.000 $ lesz az induló ára, ami 126 millió forint körül alakul napjainkban, de ezt még jócskán tovább lehet extrázni. Valószínűsíthető, hogy a napi két elkészült Celestiq-nek meg lesz a vevője.

Cadillac Celestiq
Interior view of the Cadillac CELESTIQ trunk looking forward to the front and rear seats and consoles.
Cadillac CELESTIQ multi-function controller and screen.
Cadillac CELESTIQ hand-built plaque located on the driver’s side door sill.
Focused view of the interior leather stitching on the Cadillac CELESTIQ seats.

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights