A Grand Automotive Central Europe lett a Geely márka hivatalos képviselője Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában

In elektromos autók
Geely Magyarországon

November 4-én  került pont egy hosszas tárgyalási folyamat végére a Geely és a Grand Automotive között,  a Four Seasons Hotel Gresham Palotában a sajtó munkatársai előtt a felek legmagasabb szintű képviselői aláírták a három országra vonatkozó importőri szerződést

  1. november 4-én ünnepélyes keretek között aláírták a disztribúciós szerződést a Geely márka forgalmazására a magyar a cseh és a szlovák piacra.

A szerződést Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója, valamint Cook Xue a Geely Auto International Sales Company ügyvezető vezérigazgató-helyettese látta el kézjegyével. A Geely márka első autói várhatóan 2023. első félévében érkeznek meg Csehország, Magyarország és Szlovákia útjaira.

Geely Magyarországon

Az első Geely modell, mely hazánkban is megjelenik a Geometry C lesz, mely teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkezik.

„Ez az esemény rendkívül fontos a cégcsoportunk életében, főleg annak tükrében, hogy jelenleg milyen nehéz kihívásokkal állnak szemben az Európában már ismert és bevezetett autómárkák. Geely, mint az egyik legnagyobb kínai autógyártó, nem csak kiváló minőségű gépjárműveket gyárt, hanem olyan gyártási kapacitásokkal is rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy mind a vásárlókat, mind a leendő márkakereskedéseket folyamatosan el tudja látni az igényeknek megfelelő minőségű és mennyiségű gépkocsival.” – mondta Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe vezérigazgatója.

Geely Magyarországon

“A Geely, amely elkötelezett amellett, hogy kiváló minőségű termékeket kínáljon a vásárlóknak szerte a világon, sikeresen koordinálta a fejlesztéseket a Volvo, a Polestar, a Lotus, a Smart és más ismert autómárkákkal, amelyek a Geely Holding Group tulajdonában és irányítása alatt vannak. Globális vállalatként a Geely aktívan versenyez a globális piacon. A Geely gazdag termék kínálatot hozott létre, amely magában foglalja az üzemanyaggal működő járműveket, az elektromos modelleket, a hibrid járműveket, a metanolos autókat és az akkumulátorcserés megoldásokat is. A kutatás és fejlesztésbe történő jelentős befektetések révén a Geely olyan utazási élményt hozott létre, amely meghaladja a világszerte több, mint 12 millió felhasználó elvárását. Mivel a Geely márka először lép be az Európai Unió piacára, a Grand Automotive Central Europe vállalattal való partnerség jelentős előrelépést jelent a Geely globalizációs törekvései szempontjából. ” – mondta Cook Xue, a Geely Auto International Corporation ügyvezető vezérigazgató-helyettese.

Geely Magyarországon

Geometry C hatótáv

Az ezúttal bemutatott Geometria C zászlóshajó modell WLTP szerint 460 km-es hatótávolsággal és 310 N-m csúcsnyomatékkal rendelkezik, amely mindössze 7,7 másodperc alatt képes 0 km/h-ról 100 km/h-ra gyorsulni, teljes mértékben kielégítve a felhasználók mindennapi igényeit. Emellett az autó a Geely saját fejlesztésű Smart Energy Management (SEM) rendszerével van felszerelve.

A SEM rendszer az energiatárolás, az energiatakarékosság, az energia-visszacsatolás, az energiavezérlés és a frissítés öt dimenziójának algoritmus-alapú energiahatékonysági vezérlésén keresztül alacsony energiafogyasztást, kiemelkedő energiavezérlési pontosságot és rendkívül hatékony energia-visszanyerést valósít meg, biztosítva a hatótávolság becslésének közel 100%-os pontosságát, jelentősen csökkentve a felhasználók hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmát.

A jövőre bevezetésre kerülő teljesen új Geometria C esetében WLTP által elfogadott hatótáv teljesen új szintre emelkedik majd.

 

Piacra lépés és várható szállítási idő

Az új Geely Geometry C 2023 januárjától lesz megrendelhető, és az első példányok 2023 elején érkeznek a közép-európai régióba. A Geely jól kiépített ellátási láncának köszönhetően a gyártási és átfutási idő a versenytársakhoz képest várhatóan rövidebb lesz: körülbelül négy hónap a megrendeléstől a szállításig.

 

Versenyképes technológia

A Geometry C aktív intelligens hőmérséklet-szabályozó rendszerrel szerelt, amely -30°C és 55°C között képes működni. Aktív felügyelet, aktív riasztás és aktív beállítás révén biztosítja az akkumulátor teljesítményét és stabilitását, és javítja a biztonságot.

A Geely nagy jelentőséget tulajdonít az akkumulátorok biztonságával kapcsolatos kérdéseknek, és az akkumulátor-ipari lánc körül ökoszisztémát hozott létre közös vállalatok, saját fejlesztés és saját gyártás révén az akkumulátor-technológiai innováció, az akkumulátor-anyagok, az akkumulátortöltés és -csere, az újrahasznosítás és az újrafelhasználás területén.

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights