Pénteken ismét csökken az üzemanyag ára

In hír
üzemanyagárak

Péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 4 forinttal csökken, míg a gázolajért bruttó 9 forinttal fizetnek kevesebbet a benzinkutak a nagykereskedőnek.

Üzemanyag Változás
95-ös Benzin E10 -4.- Ft
Gázolaj -9.- Ft

Így az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak a kutakon: 

95-ös benzin: 642 Ft/liter 

Gázolaj: 701 Ft/liter

 

Üzemanyagár-változás előrejelzés 2. hét
 
Komoly olajár csökkenést tapasztaltunk az év első hetében. 8%-al esett a Brent hordónkénti ára, 85 dollárról 78 dollárig. Ennek legfőbb oka, hogy a kínai gazdaságról kedvezőtlen hírek érkeztek, mert a  Covid korlátozások elengedése miatt megnőtt a halálozások száma az ázsiai országokban. Európában és az USA-ban csökkent az üzemanyagok iránti kereslet. Az OPEC kitermelése pedig némileg nőt az elmúlt hónapokban, főleg Nigéria többlet kőolaj bányászata miatt. 
A forint is erősödni tudott a dollárral szemben, közel 1%-al erősebb az hazai fizetőeszköz árfolyama a hét eleji állapothoz képest. Jelenleg 370 forintért kapunk 1 dollárt. 
Mivel az első héten komoly áremelkedést is tapsztaltunk az üzemanyagok nagykereskedelmi árában, ezért a következő héten jelentős árcsökkenésnek kéne történnie a benzinnél, de a gázolajnál is. Ennek mértéke a fenti tényezőket figyelembe véve akár a 20 forintot is el kéne, hogy érje. 

 

Forrás: Holtankoljak.hu

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights