Egy amerikai állam teljesen be akarja tiltani az elektromos járművek értékesítését

Ez nem áprilisi tréfának készül, Wyoming vezetői valóban nem rég nyújtottak be egy törvényjavaslatot. Azt tervezik, hogy 2035-től fokozatosan megszüntetik az elektromos járművek értékesítését.

Köztudott, hogy ebben az évben világszerte nagy fordulópont következhet el az autógyártásban, betiltják a belső égésű motorral szerelt új járművek értékesítését. Ezzel ellentétben Jim Anderson Wyoming állam szenátora a Cowboy State Daily-nek adott nyilatkozata szerint „vissza akarja szorítani a belső égésű motorral szerelt új autók értékesítésének tilalmát”.

Ezt az állásfoglalást az állam képviselőháza is támogatja, de valójában inkább figyelem felhívásnak szánják. Felméréseik szerint negatív hatással lehet az elektromos járművekre való átállás. A szenátus közös határozatban szólítja fel a lakosokat és az autóértékesítőket, hogy önként korlátozzák az elektromos járművek eladását és vásárlását. Későbbi céljuk, hogy 2035-től teljesen kivonják az elektromos autókat a forgalomból.

Valóban, az elektromos autók növelehetik a munkanélküliséget és nem használhatók a vidéki területeken

Indoklásuk szerint a gyártók nagyon sokat áldoztak és folyamatosan fejlesztik a BEV motoros járművek károsanyag kibocsájtásának csökkentését, ezért a modern autók környezeti terhelése minimális. Továbbá a töltési infrastruktúra a kevésbé népes államokban, mint például Wyomingban, nem lesz olyan elterjedt vagy praktikus, mint New Yorkban vagy Kaliforniában. Egyes vidéki településeken még mindig nincs szélessávú internet, nemhogy autós töltő.

Nagyobb aggodalomra ad okot a munkahelyek megszűnésének fenyegetése. Wyoming több mint 85 millió hordó kőolajat termelt 2021-ben, ezzel a nyolcadik legnagyobb kitermelő állam az USA-ban. A törvényjavaslat külön hangsúlyozza, hogy „az olaj- és gáztermelés régóta Wyoming egyik büszke és megbecsült iparága”, utalva arra, hogy az államnak több mint egy évszázada rengeteg munkahelyet biztosít.

Figyelembe kell vennünk, hogy bizonyos emberek által az úgynevezett éghajlati válságra vonatkozó megoldások valóban gyakorlatiasak és megvalósíthatóak legyenek a való életben” – mondta Brian Boner szenátor a javaslat támogatója. „Egyszerűen nem tudjuk értékelni, ha más államok olyan technológiát próbálnak erőltetni, amely még nem áll készen.”

Boner elismerte, hogy az állásfoglalásuk sokak számára elfogadhatatlan, de a célja, hogy felhívja a figyelmet egy olyan helyzetre, amelyet sokan nem gondoltak át. „Ez nagyon komoly kérdés, amely nyilvános vitát érdemel” – tette hozzá.

Forrás: https://www.carscoops.com/2023/01/wyoming-wants-to-ban-sales-of-evs-by-2035/

Verified by MonsterInsights