Limitált szériás GR86-tal ünnepli a GT86 10. születésnapját a Toyota

In hír
Toyota GR86

A jubileumi példányokat kizárólag az eredeti, ikonikus narancssárga fényezésében gyártják.

 

Japánban a GR86 háromféle változatban kapható. A belépő szintű, RC felszereltségű kupé a hatfokozatú manuális váltóval és a lemezfelnikkel mindössze 2 799 000 jenbe, vagyis átszámítva 7,67 millió forintba kerül. A spektrum másik végén az RZ felszereltségű, hatfokozatú automata váltós, 18 colos könnyűfém felnikkel, 215/40-es Michelin Pilot Sport 4 gumikkal és Torsen önzáró differenciálművel szerlelt változat található 3 512 000 jenért, vagyis 9,62 millió forintért.

Toyota GR86

Tavaly július 24-e és szeptember 30-a között ezeket a csúcsfelszereltségű autókat mind a manuális, mind az automata váltós specifikációkban megrendelhették a japán vásárlók a „10th Anniversary Limited” névre keresztelt 10. évfordulós csomaggal is, amely néhány apró különbségtől eltekintve a kínai, az észak-amerikai és az ausztrál piacon is elérhető volt. Hogy mi különbözteti meg a „10th Anniversary Limited”-et az alapjául szolgáló, eleve igen jól felszerelt RZ-től?

A legfontosabb a „láng narancssárga” fényezés, amely az eredeti GT86 ikonikus színe volt, ugyanis ebben volt látható a boxermotoros sportautó a 2012-es bemutatkozásakor minden reklámban és gyári sajtóanyagban. Ezen kívül csak egy hátsó szélvédőre ragasztott, „10th Anniversary – SINCE 2012” feliratú matrica jelenti az eltérést a GR86 ruháján, azonban belül is hangsúlyosan jelennek meg a narancs motívumok: az Alcantara-bőr vegyes kárpitozású sportülések masszív oldaltámaszait narancsszínű cérnával varrták meg, ezen kívül a háttámlába és az ülőlapba is belevarrtak egy-egy narancsszínű díszcsíkot.

Toyota GR86

Szintén ilyen színű cérnát használtak az ajtókon lévő könyöktámaszok, a perforált bőrrel burkolt sportkormány, váltógomb és kézifékkar varrásakor, és a „10th Anniversary” logók az ajtók felső részén is feltűnnek. Továbbá a középkonzolon és az utas előtt néhány szatén ezüst díszbetétet és kapcsolót feketére cseréltek, ami még sportosabb atmoszférát teremt a hátsókerék-hajtású autóban. A külső-belső módosításokat és a ritkaságfaktort figyelembe véve igen jutányos volt a „10th Anniversary Limited” csomag felára Japánban, a Toyota ugyanis csak 120 ezer jent, azaz 329 ezer forintot számlázott érte az RZ felszereltségű GR86 alapárán felül.

Toyota GR86

Műszakilag nincs eltérés a normál RZ-hez képest, változatlanul hagyták a 235 lóerős, 250 Nm nyomatékú, 2,4 literes szívó boxermotort (FA24F), az elöl MacPherson, hátul kettős keresztlengőkaros futóművet és a nagyteljesítményű fékrendszert is. A formás kupé menetkész tömege kézi váltóval mindössze 1270, az automatikussal 1290 kg, a gyorsulás 0-100 km/h-ra 6,3, illetve 6,9 másodpercig tart.

Toyota GR86

Fotók: Toyota

 

Forrás:  Smarter Média Kommunikációs Ügynökség (http://news.smartermedia.hu)

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights