Egységes platformot épít a Daimler Truck

Daimler egységes platform

Integrált mérnöki rendszerrel teszi hatékonyabbá a tervezést a világ legnagyobb teherjámű-és buszgyártója

 

Egységes mérnöki informatikai környezetet hoz létre a Daimler Truck a Siemens segítségével. A fejlesztésnek köszönhetően a teherjármű-és autóbusz gyártó integrálja csapatai munkafolyamatait és rendszereit a tervezés és a termék életciklusmenedzsment (PLM) terén.

A globális, felhőalapú együttműködésnek köszönhetően minden mérnöki munkafolyamat végponttól végpontig átláthatóvá válik, így a tervezés hatékonysága és agilitása is növelhető lesz.

A mostani együttműködéssel a Daimler Truck újabb mérföldkőhöz érkezett a Siemens portfólió bevezetésében, tavaly óta már a Simcenter élvonalbeli áramlástani numerikus szimulációs (CFD) megoldással javítja járműveinek aerodinamikai teljesítményét is.

Független vállalatként a Daimler Truck a digitalizáció útjára lépett, hogy a Daimler AG hagyományos rendszereit maga mögött hagyja, és a szállítmányozást intelligens IT megoldásokkal a fenntartható jövő felé vezesse. A gyártó határozott technológiai stratégiát dolgozott ki, amely elektromos és hidrogénmeghajtású járművek tervezésével a szénsemlegesség elérését célozza. Járműveit is egyre intelligensebbé teszi, digitális átalakulása például lehetővé teszi, hogy a szolgáltatások terén szintet lépve kamionjaihoz önvezérlést kínáljon.

A Daimler Truck világszerte több mint negyven kiemelt telephellyel és százezer főt meghaladó alkalmazotti létszámmal rendelkezik.

Verified by MonsterInsights