Hamarosan rendelhető a Nissan Townstar EV combi

In bemutató, elektromos autók
Nissan Townstar EV combi

A Nissan bejelentette, már rendelhető az elektromos Nissan Townstar EV combi, bár a cikk publikálásakor sem a magyar, sem a német oldalon még nem elérhető a modell. Az öt üléses Townstar Combi hatalmas csomagtartót és 1500 kg vontatási kapacitást kínál. A különböző applikációkhoz történő magas szintű csatlakozási lehetőségeket és a Nissan legújabb technológiáit kínáló személygépkocsi változat két üléssorral, tágas, akár 2500 literes csomagtérrel és akár 285 km-es teljes hatótávolsággal rendelkezik. A második üléssor előre és hátra is csúsztatható, hogy szükség szerint alakítsa a csomagteret.

 

A Townstar EV Combi-t egy 90 kW (122 LE) teljesítményű villanymotor hajtja, amely 45 kWh-s akkumulátorból nyeri az energiát. Ezzel nem lesz egy rakéta, de az akkumulátor képes váltóáramú töltésre (11 kW és 22 kW), amely 90 perc alatt 15%-ról 80%-ra töltődik fel. Az akkumulátort egyenáramú gyorstöltőről is lehet tölteni (80 kW), amely így mindössze 37 perc alatt tölti fel az akkumulátort ugyanerre a szintre. A 22 kW-os töltős változat hőszivattyúval is rendelkezik, amely a leghatékonyabb módon biztosítja az utastér fűtését, valamint az akkumulátor élettartamát optimalizáló akkumulátor hűtőrendszerrel is.

 

Friss arc, sokoldalú belső tér

Nissan Townstar EV combi

A Townstar EV Combi orra elegáns Kumiko-mintával van ellátva. Belül 10 colos digitális kombiméter segíti a vezető összpontosítását, és csökkenti a figyelemelterelést azáltal, hogy a lényeges információkat egy helyen jeleníti meg. A középkonzolon vezeték nélküli töltő található az okostelefonok számára. A Nissan legújabb modellje opcionálisan kétzónás klímaberendezéssel, fűtött szélvédővel, fűtött kormánykerékkel, fűtött első ülésekkel, valamint hátsó szellőzőkkel és fűtéssel rendelkezik, hogy minden utas számára optimalizálja az utastér kényelmét.

Nissan Townstar EV combi

A NissanConnect Services applikációnak köszönhetően a Townstar EV Combi számos funkciója távolról is elérhető a tulajdonosok számára. Ezek közé tartozik a távoli klímavezérlés funkció, amely lehetőséget ad a tulajdonosoknak arra, hogy az autójukat előmelegítsék vagy előhűtsék, így azonnal kényelembe helyezhetik magukat, amint beszállnak a járműbe.

Nissan Townstar EV combi

A családi utazásokhoz ideális Townstar EV Combi további utasok és extra csomagok számára is bőséges helyet kínál. Hiszen a járműben az elejétől a végéig összesen 49 liternyi tárolóhely található, valamint három különálló Isofix-pontot is kínál a gyermekülések számára. A szegmens egyik legmélyebb csomagtartójával büszkélkedő Townstar EV Combi egyedülálló hátsó üléskialakítása a második üléssor csúsztatható funkciójával növeli a csomagtér kapacitását, így a már így is 850 literes csomagtartó az ülések lehajtásával akár 2500 literesre is bővülhet. A 60/40 arányban osztott ülések két része külön-külön mozgatható előre és hátra, ami jelentősen növeli a belső tér sokoldalúságát.

Nissan Townstar EV combi

A Townstar EV Combi csomagtérkapacitását az intelligens tetősínek is növelik, amelyek integrált, szükség esetén összecsukható keresztrudakkal rendelkeznek. Mindezt ráadásul egy csomagtérpolc egészíti ki, amelyet úgy alakítottak ki, hogy az utas könnyedén elérje a csomagteret, és szükség estén azt el is lehessen pakolni.

 

Bőségesen felszerelt a biztonság és a nyugalom érdekében

A Nissan ProPILOT Assist technológia minden eddiginél biztonságosabbá teszi a vezetést a fékezés, a kormányzás és a gyorsítás támogató funkciói révén. Az automatikus vészfékező rendszere képes felismerni a potenciális veszélyeket az úttesten, figyelmeztetve a vezetőt, és szükség esetén fékez, hogy csökkentse az ütközés kockázatát.

 

A Townstar EV Combi a Nissan saját, egyedülálló intelligens Around View Monitor rendszerével is felszerelt, amely többek között 360 fokos nézetet is biztosít.

 

A Nissan kishaszonjármű kínálatának többi tagjához hasonlóan a Townstar EV Combi is 5 éves vagy 160 000 km-es garanciával rendelkezik, valamint 8 év garanciával az akkumulátorra. Az új jármű közös CMF-C platformra épül, amelyet a Alliance kisáruszállítókkal foglalkozó központjában, a franciaországi Maubeuge-ban gyártanak. A Nissan Townstar EV személyszállító számos európai piacon lesz kapható.

 

A Nissan Townstar EV Combi modellről további információk érhetőek el a www.nissan.hu oldalon.

(Megnéztem, de az oldalon (a németen sem) még nem elérhető, így árat sem tudunk.)

You may also read!

drágább üzemanyag

Jelentősen drágul az üzemanyagok nagyker ára szerdától

Erősebb üzemanyagár emelkedésre számíthatunk szerdától a benzinkutakon. A benzin esetében bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, míg a

Read More...
Toyota Tacoma

Turbós hibrid hajtással mutatkozott be a Toyota vagány kalandgépe, az új Tacoma

Amerika kedvenc középkategóriás pickupjának 2024-es nemzedéke háromféle karosszériával és nyolcféle felszereltséggel választható. A mérnökök fő célja a terepjáró-képességek javítása

Read More...
megawatt töltőrendszer

Az ABB E-mobility és a Scania sikeresen tesztelte a megawatt töltőrendszert

Sikeresen hajtották végre a következő generációs elektromos Scania teherautó első töltését az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszerrel

Read More...
Verified by MonsterInsights