2023-ban indul a legújabb amatőr verseny sorozat

Grid

Sokak úgy hiszik, hogy az autósportban a megfelelő körökbe kell születni, különben semmi esélyük sincs arra, hogy versenyezzenek.

 

 Te is ezek közé az emberek közé tartozol? Akkor most van egy jó hírünk, 2023-ban a Hunakamo és Drifting.hu csapata szó szerint bárkinek megadja a lehetőséget arra, hogy később akár a drift, vagy más autóverseny szériában találja magát akár egy nemzetközi versenyen. Na de ne szaladjunk ennyire előre!

 

A GRID egy belépő szintű, a Ken Block-os mutatványokhoz hasonló, ám mégis eltérő verseny kategória lesz. Amelynek célja, hogy teret, lehetőséget és kihívásokat biztosítsunk a drift, rally vagy akár a szlalom versenyek utánpótlásának. A hangsúly a vezetéstechnikán és koncentráción van, na meg persze, hogy mindezt csakis kilinccsel előre tegye a pilóta.

Grid

Éppen ezért a versenypálya felépítése mellőzi azokat az elemeket, ahol például tolatni kellene, vagy megállásos parkolást kivitelezni. Szóval itt menni kell, és űzni kell, mert nem lesznek pihentető szakaszok! A verseny természetesen nem babra megy, hanem időre! Minél gyorsabban teljesíted a köröket annál jobb eredményt érhetsz el.

Grid

Bármilyen hátsókerekes, műszakilag hibátlan autóval indulhatsz a versenyen, legyen az akár rendszámos vagy kifejezetten hobbi autó, vagy profi gépkönyves versenyautó. A versenyzők jelentkezését két különböző kategóriában várjuk, amelyek az amatőr és a licenszes versenyzőkre osztják majd a futamokon indulókat.

 

Ehhez a lehetőséghez természetesen a lehető legszínvonalasabb körülményeket biztosítjuk Nektek. Büszkén mondhatjuk el, hogy több mint 120 nemzetközi és hazai pálya versenyt szerveztünk és bonyolítottunk már le, a biztonságra az MNASZ előírásai szerint a legmodernebb hazai mentők, és biztonsági mentő kollégák ügyelnek. Minden induló biztonságos, ellenőrzött körülmények között autózhat! Első a biztonság!

Grid

A versenynek hazánk egyik legrégebbi, és legjobb hangulatú pálya komplexuma ad helyet, a Máriapócson található RabócsiRing, akikkel szintén több mint 15 éves szoros együttműködést ápolunk. Versenyeinket saját média csapatunk közvetíti és örökíti meg, mindeközben helyet adunk a nemzetközi és hazai sajtó kollégáinak is.

 

Ahogy az Nálunk már szokás, a versenyzőknek és a látogatóknak egyaránt biztosítunk a futamok között is programokat, nyereményjátékok, bemutatók, bárpultok, és egy remek kifőzde látja el a többnapos versenyek alatt a nagyérdeműt! A RabócsiRing területén modern kemping körülmények között akár a verseny egész időtartamát helyben töltheted, de számos szálláslehetőség áll rendelkezésre a környező településeken, és Máriapócson is.

 

Grid

 

Idén 3 alkalommal várunk Titeket, melyek a következők:

 

  1. MÁJUS 06-07.

 

  1. JÚLIUS 15-16.

 

  1. AUGUSZTUS 25-26.

 

Most jött el a Te időd! Az sosem győzhet, aki meg sem próbálja! Ha kedvet kaptál egy igazi kalandhoz, vagy szeretnéd megalapozni a versenyzői karriered ne habozz és jelentkezz, minél előbb, mert az indulók száma a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása és biztonsági okokból korlátozott. Ha pedig nem versenyezni szeretnél, de szívesen vennél részt egy benzingőzös, gumifüstös autóversenyen, akkor csak fogd a haverokat és gyertek!

 

A rendezvény bővebb részleteiről, a nevezés feltételeiről, a versenyszabályzatról és díjakról az alábbi weboldalakon tájékozódhatsz.

 

 

Események a Facebookon: 
https://www.facebook.com/ladaallstars/events/

 

 

GRID Szabályok: https://drifting.hu/hirek/grid-infok-2023

 

Fotó: Galyas Szabolcs

 

– Drifting.hu –

Verified by MonsterInsights