Az ABB E-mobility és a Scania sikeresen tesztelte a megawatt töltőrendszert

In elektromos autók
megawatt töltőrendszer
  • Sikeresen hajtották végre a következő generációs elektromos Scania teherautó első töltését az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszerrel (MCS)

  • A teszt globális mérföldkövet jelent a nehéztehergépjárművek számára fejlesztett töltőrendszerek terén

  • Az együttműködés kulcsfontosságú a nehéz szállítmányozás szempontjából, amely körülbelül 40 százalékát adja a globális közúti áruszállításból származó károsanyag-kibocsátásnak

A Scania sikeresen telepítette és tesztelte az ABB E-mobility által fejlesztett Megawatt Töltőrendszer prototípusát, amely a következő mérföldkő lehet egy hatékony, nagyteljesítményű töltési megoldások terén, a nehéz tehergépjárművek esetében. A technológia lehetővé teszi, hogy feleannyi idő alatt valósuljon meg a nehéz tehergépjárművek töltése.

Mindkét vállalat elkötelezett a zéró-emissziós áruszállítás jövője szempontjából és már ma vezető szerepet kívánnak betölteni a holnap technológiájának kifejlesztésében. A gyorstöltők fejlesztésével, valamint a megnövekedett hatótávval még inkább felgyorsítható a nem-fosszilis energiával üzemelő nehézgépjárművek elterjedése.

A legelső, a nagyfeszültségű töltés technikai működőképességnek vizsgálatára irányuló teszt az első fontos lépés lehet az ABB E-mobility MCS-rendszer jövője szempontjából. Ennek köszönhetően ugyanis jelentős mértékben felgyorsulhat a nagyteljesítményű gyorstöltők fejlesztése, az 1500 amperes változattól egészen a 3000 amperes változatig, kihasználva ezáltal az MCS-rendszerben rejlő lehetőségeket. Ez a töltési szabvány, amelybe a Scania és az ABB E-mobility egyaránt befektetett és amelynek megvalósításában a CharIN (az MCS szabvány várhatóan 2024-ben lép életbe) is részt vett.

Az MCS-technológia kritikus fontosságú a Scania távolsági áruszállításra szánt elektromos teherautóinak szempontjából, mivel mind a vezetési időt, mind a pihenőidőt törvényben szabályozzák. Egy ilyen jármű maximum 4,5 órán keresztül vezethető egy huzamban, ezt követően 45 perces pihenő időt kell tartania a gépjárművezetőnek. És ezalatt a pihenő alatt kell úgy feltölteni a teherautó akkumulátorait, hogy az alkalmas legyen további 4,5 órányi folyamatos haladásra. A Az akkumulátorok mérete miatt elengedhetetlen a gyors és nagy teljesítményű töltés..

„Úgy látjuk, hogy az elektromos közlekedés komoly lendületet kaphat és az a célunk, hogy az évente eladott járművek legalább fele elektromos legyen 2030-ra. Ennek elérése érdekében az MCS nagyon fontos lépést jelent a kialakítandó töltőinfrastruktúra megvalósításához” – mondja Fredrik Allard, a Scania E-mobilitásért felelős részlegének vezetője.

Az elektromos járművek töltési megoldásainak globális vezető vállalataként,az ABB E-mobility élen jár a megbízható töltési infrastruktúra és a robusztus szolgáltatási képességek biztosításában, amelyekre a flottáknak szüksége van az elektromos töltésre való sikeres átálláshoz.

Chris Nordh, az ABB E-mobility Flotta és Tranzit üzletágának globális vezetője hozzátette: „Örülünk, hogy együttműködhetünk a Scaniával ebben a mérföldkőnek számító kísérleti projektben, amely precedenst teremt az ágazat számára, és meghatározza azt, hogyan alakítsunk ki együttműködéseket az eredeti töltőalkatrészgyártókkal, hatékonyabbá téve a technológiai együttműködést a minél jobb végfelhasználói élmény érdekben”

„A mai egy izgalmas nap és sok további mérföldkő előtt állunk, miközben továbbfejlesztjük a minőségi, megbízható és zökkenőmentes töltési élményt a flották számára.” – tette hozzá a szakember.

A Scania már ettől az évtől kezdve MCS-csatlakozóval („előszabványos”) is képes lesz felszerelni elektromos teherautóit abban az esetben, ha a svéd gyártó ügyfelei ezt kérik, a gyártás pedig 2024-ben kezdődik. Az ABB E-mobility 2024 végén/2025 elején mutatja be MCS technológiájának következő változatát.

 

forrás: 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights