Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre

In sport
gokart

Túl van Nagy Matyi az idei harmadik Gokart OB-n, ahol már igazi vetélytársra talált a kategóriájában.

 

Kezdjük a beszélgetést a pénteki nappal. Ott jó kis esőáztatott aszfalton csapathattál a szabadezéseken. Hogy tetszett a vizes pálya?
– Ez az osztrák pálya is nagyon tetszett, bonyolult a pálya, mint amin eddig mentem. Gyönyörű környezet, profi infrastruktúra fogadott minket. Idei évben ez a normál, hogy egyik nap minimum esik az eső.

gokart

A szombati napon már száraz pálya fogadott. Vizesen vagy szárazon érzed magad otthonosan a gokartülésben?
– Fura egy kicsit, hogy esik a nyakamba az eső. Nem érzem még magaménak a precíz gokart vezetés fortélyait szárazon, viszont a csúszkálást imádom, így egyértelműen szurkolok az esőnek.

 

 

Eljött a döntők napja, ahol tisztességesen helytálltál Gyutai Péterrel szemben. Peti régi motoros már a DD2 Masters mezőnyében. Milyen érzés volt egy több Rotax Világbajnokságot megjárt pilóta mellett-mögött versenyezni?
– Jó lenne arra fogni, hogy hány kiló van közöttünk. De igazából ő más dimenzióba versenyzik hozzánk képest. Valószínűleg én már nem fogok így közlekedni egy Gokarttal, viszont látjuk, hogy hova lehetne fejlődni. Ha jönne több versenyen, biztos sokat tudnék még tőle tanulni.

gokart

A versenynap végére a második helyen intett le a kockás zászló. Hogy érezted magad a hétvégén?
– Szuperul!! Kezdenek az izmaim ráállni a Gokart vezetésre, de még a pár napos izomláz azért megvolt.

 

Nagy Matyiról pár szó: Huszonkilenc éve rallyzik, főleg Tomi testvére navigált neki, sőt a felesége is diktálta egyszer az itinert neki. Korábbi navigátorai még: Németh Péter – Szelep, Deák Tamás, Farkas István. Ladacrossban kezdte a pályafutását, utána Mészáros Iván rendezésében RTE versenyeken indult. Versenyautói, Ladákból és Mitsubishi EVO-k-ból kerültek ki.

gokart
Jelenleg a Peugeot Kupában versenyzik az Országos Rally bajnokság keretein belül.
Gyerekkora óta szeretett volna gokartozni versenykörülmények között. Tamás testvére fia Ádám, az RMC OB-n versenyzik, így vele egy csapatban, a Freestyle Racing Sportegyesületben a DD2 Masters kategóriában ő is gokartba szállt idén.

 

Versenyinfók: https://www.rmchungary.hu

 

Partnereink: Nardon Kft., Haty Szerviz Kft., Hud-Hor Kft. – Hudráné Horváth Adrienn E.V., Grünkon Kft., Sipos Shoes Kft., Grünwald Casa – Leather Kft., ZsZs Leather Shoes Kft., Wolf Distribution Kft. – From-To Hungary Kft., Híröstech Kft., Kisbugaci Gyöngye Kft., Workx Kft., Metro Reklám Kommunikaciós Kft., Dynamic Vay Kft.

 

– Hajósi Miklós –

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights