Tänak döntő hazai győzelemre vadászik a Rally Estonián

In sport
Rally Estonia

A nemzeti hős a WRC címvédésre törekszik, de Rovanperä 42 pont előnnyel vezet.

A hazai hős Ott Tänaknak győznie kell az Észtország Rallyn (július 20-23.), ha újra fel akarja éleszteni a FIA rali-világbajnokságban való gyengülő reményeit.

Rally Estonia

Tänak 42 ponttal van lemaradva az élen álló Kalle Rovanperä mögött a negyedik helyen a nyolcadik forduló előtt a 13-ból, amely Észtország második városa, Tartu környékén, villámgyors kavicsos utakon zajlik. Ezt a ralit Tänak négyszer nyerte meg, de csak egyszer, amióta 2020-ban a WRC-ben jegyzik..

Rally Estonia

A havon és jégen aratott győzelem a Svéd Rallyn Tänak egyetlen sikere volt, mióta az idei szezon elején újra az M-Sport Fordhoz csatlakozott. Mexikóban és Olaszországban műszaki hibák hátráltatták, míg a múlt hónapban Kenyában gumiproblémák miatt csak a hatodik helyen végzett.

 

Az észt rajongók seregének támogatását azonban magáénak tudhatja – a rajongók ezrével állnak majd rajthoz a szakaszokon.

 

“Elég intenzív felkészülésen vagyunk túl” – árulta el a Puma Rally1 Hybrid versenyzője, aki a csapatban a francia Pierre-Louis Loubet-tal van együtt. “Csináltunk egy versenyt megelőző tesztet, majd egy kisebb versenyt, szóval nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk Észtországra. Most, hogy a szezon második felébe lépünk, biztosan nem engedjük el a bajnokságot, ezért úgy érezzük, hogy fokoznunk kell a játékunkat, és mindent bele kell adnunk.”

 

Észtország kavicsos útjai gyorsak és simák, és a balti viadal a szezon egyik leggyorsabbja lesz. A Toyota Gazoo Racing színeiben versenyző regnáló bajnok Rovanperä már bizonyította, hogy az ilyen terepeken mestere.

 

Rovanperä a GR Yaris kollégáival, Elfyn Evansszel és Takamoto Katsutával áll össze, hogy megszerezze harmadik egymást követő Rally Estonia diadalát. A finn fölényesen húzta be 2022-es győzelmét, több mint 20 másodperccel megelőzve az egész mezőnyt a Wolf Power Stage-en.

 

“Tavaly az időjárás is közrejátszott, és remélem, idén is lesz egy kis eső, mert pénteken ismét megnyitjuk az utat” – mondta. “Mint minden ralin, a terv az lesz, hogy a győzelemre törekedjünk, és különösen, mivel ezen a ralin korábban is nagyon erősek voltunk.”

 

Teemu Suninen 2020 óta először tér vissza a WRC legmagasabb szintjére egy Hyundai i20 N volánja mögött. A finn Esapekka Lappi lesz a másik biztos befutó, míg Thierry Neuville, akit kizártak, mert engedély nélküli felderítő tevékenységet végzett Kenyában, a koreai gyártó felállását teszi teljessé.

Rally Estonia

A rali csütörtök este kezdődik Tartuban, és a versenyzők 21 gyorsasági teszten 300,42 km-t tesznek meg a vasárnap délutáni célba érkezés előtt.

forrás: wrc.com

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights