Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

In bemutató
Lexus LC 500

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet foglal benne, valóban úgy érezheti, mintha a fellegekbe repítette volna a múzsa csókja.

 

A modellcsaládban most először alkalmazott matt fehér karosszériával és lilás felhangokkal gazdagított mélykék bőrkárpitozással lép színre a 2024-es modellév alighanem legelegánsabb különkiadása: a Lexus LC 500 Inspiration széria. A festővászonra illő tónusok egy forró nyári nap égboltját idézik, a végtelen kék mezőn lustálkodó, vakítóan tiszta bárányfelhőkkel. A pásztori idill azonban csalóka: a barátságos gomolyok fekete szegélye már a közelgő égzengést, egy rövid, ám annál intenzívebb nyári záport vetíti előre.

Lexus LC 500

Tökéletesen adja tehát vissza az Inspiration különkiadás annak a Lexus LC 500-asnak a kettős személyiségét, amely egyfelől végtelenül kifinomult gran turismo, az évszázados japán kézműves hagyományokat idéző részletekkel és felülmúlhatatlan utazási komforttal; ugyanakkor 477 lóerős, 5,0 literes, nyolchengeres erőforrásával ellenállhatatlan sportautó is, amelynek alig több mint három másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/órára gyorsuljon.

A varázslatos összhatás titka, mint minden Lexusnál, itt is az aprólékosan kidolgozott részletekben rejlik. A selyemfényű lakkréteggel bevont matt fehér fényezés a felhők textúráját, a végtelen hómezők parányi kristályok fraktáljaiból felépülő, ám a távolból egybefüggőnek ható felszínét idézi.

Lexus LC 500

Ezt ellenpontozzák a diszkréten alkalmazott fekete kontrasztok: a hűtőmaszk kerete, a fényszóró és a hátsó lámpatest háza, a küszöbök díszítése, a külső tükrök, és persze a matt feketére festett, 21 colos keréktárcsák. A kupén szénszálas hátsó légterelő teszi teljessé az összhatást, míg a kabrió alkotóinak végtelen stílusérzékéről tanúskodva a belső tér harmonizáló kék vászonból készült – így válik eggyé a kint és a bent, a nyitva és a csukva, így oldódnak fel a határvonalak egy olyan autóban, amelynek eleve nem is állt szándékában bárhol meghúzni azokat.

Az említett aerodinamikai elemek nem pusztán az esztétikumot szolgálják: kialakításuk a Lexus – és azon belül az LC széria – jelentős motorsport-tapasztalatait tükrözi. És ha már a motorsport szóba került: az LC Inspiration széria Torsen részlegesen önzáró differenciálművet, valamint feszesebb hangolású hátsó lengéscsillapítókat kap. A mérnökök ezúttal a kupénál is alkalmazták a kabrióhoz kidolgozott, kiegészítő első és hátsó padlólemez-merevítéseket, amelyek a szénszálas tetőlemezzel együtt megnyugtató mértékben javítják a modell eleve lenyűgöző csavarodási szilárdságát.

Lexus LC 500

A belső térben a már említett nagy kékség várja az utasokat: a környezet egységes tónusát csak a díszítő öltések visszafogott szürkéje tagolja. A sportüléseket és a kupé tetőlemezének belső felületét Alcantara kárpitozás borítja, amire szénszálas küszöbbetétek replikáznak.

A középkonzolon sorszámozott lemez emlékezteti az utasokat, hogy mindössze 125 darab készült a 2023 őszétől kapható limitált kiadásból. Ez a mennyiségi limit egyébként az észak-amerikai piacra vonatkozik – hasonló különkiadásokkal Japánban, és időnként Európában is találkozhatnak a márka rajongó, így várható, hogy világszerte végül több darabot adnak el a szériából 125-nél.

A Lexus LC története során nem először találkozhatunk az ihletadó limitált kiadással. A 2019-es, eredeti Lexus LC 500 Inspiration exkluzív sárga fényezése és sárga-fekete belső színvilága haragos, domináns hangulatot kölcsönzött a modellnek. A 2022 tavaszán bemutatott, következő sorozat pedig tudatosan hangsúlytalan, fémszürke fényezése annál pompázatosabb: aszimmetrikusan berendezett, kéttónusú bordó/fekete belső teret rejtett.

 

Fotók: Lexus

 

Kiadta a Smarter Média Kommunikációs Ügynökség (http://news.smartermedia.hu)

Forrás: https://news.smartermedia.hu/nemzetkozi-hirek/ihletett-kulonkiadas-keszult-legszebb-lexusbol

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights