Okosbuszmegállókat telepítenek Százhalombattán

In hír
Okosbuszmegálló

Százhalombattát okos döntésekkel viszik közelebb egy okosváros jellemzőihez. Személyes tapasztalatom, hogy az okoszebrák nagyon hatékonyan segítik a gyalogosátkelők biztonságát. Most pedig jönnek az okosbuszmegállók.

Az okospadok, az elektromos autótöltő, a városi applikációk, a biztonságos gyalogátkelőhelyek után most – Vezér Mihály polgármester úr javaslatára – okosbuszmegállókat telepítenek Százhalombatta városába. Első ütemben 2 megállónál (Damjanich utca – ABC áruház megállóhely mindkét oldalán, és az Erkel krt. – Jókai köz megállónál a Budapest felé menő oldalon) cserélik ki a buszvárókat okosbuszmegállókra.
Az új buszvárók egységesen mindenhol 4 méter hosszúak lesznek, LCD oldalfali panellel felszereltek, ami alkalmas lesz a VOLÁN menetrend megjelenítésére és hirdetések bemutatására, valamint a későbbiekben egy ATM is beszerelésre kerülhet. Ezek az eszközök lehetővé teszik az elektronikus jegyvásárlást és valós idejű járat nyomon követést, így látható hol tart az adott busz, és mikor ér a megállóba.
Az önkormányzat célja, hogy Százhalombatta „okos várossá” váljon, ahol a legfontosabb szempont az, hogy az ott élőket szolgálják a rohamosan fejlődő technikai újítások.
 

Forrás: Facebook 

Vezér Mihály Polgármester

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights