Autósok figyelem! Készüljetek fel a téli hidegre velünk!

automentes

Akinek autója van, mindenképpen jó, ha idejében felkészül a téli hidegre. Napjainkban a téli időjárás sokkal enyhébb, de azért vannak hidegebb napok, így van néhány dolog, amire mindenképpen érdemes odafigyelnünk. hogy kisebb eséllyel kelljen autómentést igénybe venni.

Milyen teendőink vannak a téli időjárás előtt?

 

Ellenőrizzük a fagyálló folyadék szintjét

Amennyiben szükséges, töltsük után. Válasszunk olyan terméket, amelynek alacsony a fagyáspontja, így nem kell tartanunk hideg időben sem a fagyásveszélytől.

 

Ellenőrizzük az akkumulátort

A rendkívül hideg hőmérsékletben ugyanis előfordulhat, hogy az akkumulátor lemerül, hiszen a nagy hidegben a motor indítása nagyobb energiát igényel, mint enyhe időben. Ezért ha télen nem indul az autó, akkor az első, amire gyanakodni kell, az nem más, mint hogy az akksi lemerült, és ilyenkor legtöbb esetben az autó bikázása jön szóba.

 

Cseréljük le a gumiabroncsot télire

A megfelelő állapotú téli gumival biztonságosan közlekedhetünk télen is. Illetve az első hidegebb időjárás beköszöntekor érdemes a keréknyomást is ellenőrizni, mert a hideg miatt hirtelen csökkenhet a nyomás a gumikban.

 

Használjunk téli szélvédőmosó folyadékot

A szélvédőmosó folyadék feltöltése szintén nagyon fontos. Hiszen a téli időjárásban kifejezett téli ablakmosóra van szükségünk, mely általában -20 fokig nem fagy meg, és olyan az összetétele, hogy a téli időjárásban minél hamarabb megkönnyítse a látásunkat.

 

Ellenőrizzük az ablaktörlő gumi állapotát

Ha már a látási viszonyokról beszélünk, akkor az ablaktörlő lapát állapotának ellenőrzése is rendkívül fontos lehet. Egy ablaktörlő lapát élettartama átlagosan 6-12 hónap, így ha a lapáton a gumi elkopott cseréljük mindenképpen.

 

Fényszórók és lámpák ellenőrzése

Mivel télen rövidebbek a nappalok, így különösen fontos, hogy indulás előtt ellenőrizzük az izzókat, hogy rendben működnek-e és megfelelően be vannak-e beállítva.

 

Gumiszőnyeg használata

Elsőre furcsa lehet, a többi hasznos tanács között, hogy cseréljük az autóban a szőnyeget gumiszőnyegre, de ennek van egy nagyon fontos funkciója. Télen ugyanis a cipőnkkel több vizet viszünk be, és a gumiszőnyeg meggátolja, hogy az autó kárpitja teljesen ellázzon. Ha ugyanis a kárpit nagyon elázik, akkor ezzel az alatta lévő fém felületek gyorsabban korrodálódhatnak.

 

Végezetül pedig!

Ne felejtsük el, közlekedés közben a türelem mindig fontos, de télen különösen legyünk türelmesek és óvatosak. Számoljunk több idővel az útra, hiszen az autót néhány percig melegíteni, járatni kell, illetve számolnunk kell azzal is, hogy nem indul az autó a hideg miatt. A jeget vagy a havat le kell takarítani róla, és a téli útviszonyokban lassabb sebességgel tudunk haladni, mint meleg száraz időben.

 

Reméljük, hogy a fentiekkel hasznos információkkal szolgáltunk Önnek, de soha ne feledje, ha bármikor bajba kerül hívjon bennünket. Autómentő szolgáltatásunkkal az év minden napján éjjel-nappal tudunk segíteni önnek.

Verified by MonsterInsights