A Toyota modellpalettája a legbiztonságosabb

Toyota biztonság

Közzétette legújabb vizsgálati eredményeit az észak-amerikai közlekedésbiztonsági intézet, az IIHS. A Toyota több olyan típusa is az elérhető legmagasabb minősítésben részesült, amelyek Európában is kaphatók.

 

Az 1959 óta működő észak-amerikai közlekedésbiztonsági intézet (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) egyik legfontosabb feladata, hogy tárgyilagos, összehasonlító módon ellenőrizze és minősítse az új személygépkocsik biztonsági teljesítményét. A vizsgált paraméterek és az eredmények osztályozása némileg eltér a hasonló feladatot betöltő Euro NCAP módszertanától. A minden területen jól teljesítő modelleket hagyományosan Top Safety Pick (kb. biztonsági szempontból kiemelten ajánlott) címkével látják el, 2013-óta pedig létezik egy ennél is magasabb, Top Safety Pick+ besorolás, amelyet csak azok a típusok nyerhetnek el, amelyek kiemelkedően teljesítenek az oldalirányú ütközési tesztek során.

Toyota biztonság

Ahogy Európában, Észak-Amerikában is fontos presztízskérdés, hogy melyik márka hány típusa rendelkezik ezekkel a minősítésekkel. A dicsőségtáblára most, a 2023 során tesztelt járművek összegzése után a Toyota került fel. Összesen tizennégy típusok érdemelte ki a TSP, illetve TSP+ besorolást, közöttük több olyan típus, amelyek Európában is elérhetők.

Top Safety Pick+ éremmel jutalmazták 2023-ban a Priust, a Camry szedánt, valamint a Highlander szabadidőjárművet.

Toyota biztonság

A vadonatúj Prius öntöltő és plug-in hibrid (Prius Prime) változata egyaránt kiérdemelte a legjobb minősítést, a két modellváltozat teljesítménye között nem volt mérhető különbség.

Toyota biztonság

A Camry és a Highlander esetében az indokolta az ismételt tesztelést, hogy az IIHS a 2023-as modellévre módosított bizonyos tesztparamétereken. A minősítésen ez nem változott, hiszen ezek a modellek korábban is TSP+ besorolásúak voltak, jó azonban tudni, hogy ez ma sokkal többet jelent, mint egy évvel korábban.

Az Európában nem kapható Toyota-modellek közül a legmagasabb szintű besorolásban részesült a vadonatúj, négyajtós Crown, a Sienna minibusz, valamint a Tundra nagyméretű pickup dupla- és nyújtott fülkés kivitelei.

Top Safety Pick minősítést kapott a Corolla négy- és ötajtós kivitele, a Corolla Cross kompakt szabadidőjármű, valamint a RAV4 minden hajtásláncváltozata, a benzinmotortól kezdve a full hibriden át a plug-in hibrid Prime változatig. A kizárólag az észak-amerikai piacokon forgalmazott Venza crossover szintén bekerült a legjobbak közé.

Toyota biztonság

A Toyoták páratlan sikerében kulcsszerepet játszik a vezetőtámogató és aktív biztonsági rendszere arzenálja. Az Európában Toyota Safety Sense néven ismert konstrukció észak-amerikai megfelelője, a T-Mate minden típushoz a kategóriában elvárt legmagasabb színvonalú balesetmegelőző megoldásokat rendeli, folyamatosan bővítve és fejlesztve azok portfolióját.

 

Fotók: Toyota, The Car Connection

 

Kiadta a Smarter Média Kommunikációs Ügynökség (http://news.smartermedia.hu)

Forrás: https://news.smartermedia.hu/nemzetkozi-hirek/toyota-modellpalettaja-legbiztonsagosabb

Verified by MonsterInsights