A Volkswagen Phideon Genfben debütál   A Phideon a kínai piacra készült és a prémium szegmens új képviselője. Az autó elegáns is, dinamilus is és az egyéb  szokásos jelzők. Igazándiból teljesen a VW márkaarculatát hozza. A google fordító szerint a neve csak szerényen annyit jelent: van. Azt már nem tudjuk, hogy ez Istenre akar-e utalni, aki azt mondta: „Vagyok, aki vagyok.“, vagy valami másra. Mondjuk Kínában nem hiszem, hogy egy ilyen analógiával nagyon tarolna az autó.
    Szóval a kocsi ránézésre a Passat és a Phaeton gyuradéka, és biztos hogy a kínai igényeknek nagyon megfelelő. Igazándiból Kínában a VW-t inkább tekintik prémium márkának, mint Európában, így teljesen érthető a cég lépése. Hiszen hozza a mai divatot a „négy ajtós kupé“ kasztnival (azért ez egy paradoxon), de közben Kínának kedveskedve a méreteinél fogva ez egy sofőrős limuzin.
   Az autót egyébként TSI motorokkal kínálják, a csúcs a 3.0 TSI 4MOTION, aminek a nevéből kikövetkeztethető, hogy összkerekes, 3.0 literes V6-os turbó feltöltős motor 300 lóerő teljesítménnyel, azért ez mai viszonylatban finoman szólva nincs túl húzva. A nyomatéka viszont 440 Nm, ami tisztességes érték. Lehet még 2.0 literes motorral és első kerék hajtással rendelni Kínában, illetve tervezik egy hibrid modell bevezetését is.
Verified by MonsterInsights