A BMW a komolyzenét is támogatja

In bmw, wtibcars


   Új szintre lépett a BMW és a milánói Teatro alla Scala operaház közötti kiváló együttműködés. A BMW Group centenáriumának és a BMW félévszázados olaszországi jelenlétének kettős ünnepén a bajor autógyártó olasz leányvállalata tovább bővítette a világ leghíresebb operaházával immáron tizennégy esztendeje folytatott, rendkívül gyümölcsöző kulturális együttműködését.

   A világ legtekintélyesebb operaházával folytatott, kölcsönös együttműködésre épülő kulturális partnerség kibővítéseként a BMW Olaszország a milánói Teatro alla Scala kivételes alapítványi támogatójává lépett elő – éppen azon évben, amely kiemelkedő jelentőséggel bír a bajor autógyártó történelmében. 2016-ban a BMW Group ugyanis fennállásának 100. évfordulóját ünnepli, miközben a BMW olaszországi leányvállalatának hivatalos értékesítési hálózata idén félévszázados jubileumához érkezik.

   A BMW Olaszország 2002 óta a Teatro alla Scala operaház „Hivatalos autóipari partnere”, 2005 óta pedig rendre az „Évadnyitó hivatalos partnere” is. Az évek során a BMW és a milánói Scala számos közös kezdeményezést váltott valóra: jó pár új modell itt mutatkozott be elsőként az olasz nagyközönség előtt, így például a BMW 7-es sorozat utolsó három modellgenerációja, 2012-ben pedig a világ első prémium elektromos kisautója, a BMW i3 is. 2008-ban, a bajor autógyártó olasz leányvállalatának tízéves milánói évfordulóján a Teatro alla Scala operaház Maestro Daniele Gatti vezette filharmonikus zenekara különleges zenei estet hívott életre a BMW Olaszország vendégei számára. Tavaly a világ egyik leghíresebb zenekaraként számon tartott Berlini Filharmonikus Zenekar – amely 2005 óta nem játszott a milánói Scala-ban – rendkívüli koncertje nyitotta meg az EXPO-t. 2014 óta a BMW Olaszország az operaház „Grandi Opere per Piccoli” produkcióját is támogatja, amellyel a Teatro alla Scala fiataloknak szóló, érdekfeszítő történetek bemutatásával csalogatja be a színházba a gyermekeket.

 

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...