A Skoda is SUV-val ostromolja Kínát

In wtibcars
   A VisionS  Pekingben is bemutatkozott, megmutatva, mi a Skoda fejlődésének iránya a SUV szegmensben. A trapézokból építkező SUV nagyobb mint a Yeti és a tervezés közbeni sűrű vonalzó használatra utal, illeszkedve ezzel a VW márkaarculatba. A kicsit ’60 évek Amerikáját idéző hűtőrács mellett nagyon hangsúlyos még a 4 világítótest, illetve alul mintha éppen a nyelvét akarná kinyújtani a VisionS. Ami megmarad a koncepcióból, azt összel tervezik bemutatni Párizsban és 2017 első felében már árulnák is Kínában. Annyit lehet még tudni a 4,7 méteres autóról, hogy plug in hybrid technológiát rejt, a rendszer össz teljesítménye 165 kW(225 LE) és 50 km megtételére képes tisztán elektromos üzemben.

    Az április 25. és május 4. között Beijingben zajló autókiállításon pódiumra kerül még a Fabia, a Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Yeti és a Superb.

   A gyártó az elkövetkező 5 évben 2 milliárd EUR-t kíván a kínai modelpaletta bővítésére költeni, mely beruházás fő hangsúlya a SUV és elektromos jármű szegmensre tevődik. Nyilvánvaló, hogy minden gyártó fő céljai közé tartozik a kínai piac igényeinek maximális kielégítése és ezáltal a hatalmas népességű ország felvevőképességének minél job kiaknázása. Erre szolgál még a SAIC VW nanjingi gyára, ahol többek között a Superb is készül, de találunk még SAIC VW gyárat Yizhengben és Ningboban is, aminek köszönhetően például a Skoda bizonyos tekintetben olyan lehet a kínaiaknak, mint nekünk, magyaroknak a Suzuki vagy az Opel. Az biztos, hogy a SAIC VW nagyon sikeres Kínában, a Wikipedia szerint 2011-ben 1,16 millió autót adtak el, ami talán kínai léptékkel nem olyan sok, de a VW biztosan örült neki.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights