A Skoda is SUV-val ostromolja Kínát

In wtibcars
   A VisionS  Pekingben is bemutatkozott, megmutatva, mi a Skoda fejlődésének iránya a SUV szegmensben. A trapézokból építkező SUV nagyobb mint a Yeti és a tervezés közbeni sűrű vonalzó használatra utal, illeszkedve ezzel a VW márkaarculatba. A kicsit ’60 évek Amerikáját idéző hűtőrács mellett nagyon hangsúlyos még a 4 világítótest, illetve alul mintha éppen a nyelvét akarná kinyújtani a VisionS. Ami megmarad a koncepcióból, azt összel tervezik bemutatni Párizsban és 2017 első felében már árulnák is Kínában. Annyit lehet még tudni a 4,7 méteres autóról, hogy plug in hybrid technológiát rejt, a rendszer össz teljesítménye 165 kW(225 LE) és 50 km megtételére képes tisztán elektromos üzemben.

    Az április 25. és május 4. között Beijingben zajló autókiállításon pódiumra kerül még a Fabia, a Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Yeti és a Superb.

   A gyártó az elkövetkező 5 évben 2 milliárd EUR-t kíván a kínai modelpaletta bővítésére költeni, mely beruházás fő hangsúlya a SUV és elektromos jármű szegmensre tevődik. Nyilvánvaló, hogy minden gyártó fő céljai közé tartozik a kínai piac igényeinek maximális kielégítése és ezáltal a hatalmas népességű ország felvevőképességének minél job kiaknázása. Erre szolgál még a SAIC VW nanjingi gyára, ahol többek között a Superb is készül, de találunk még SAIC VW gyárat Yizhengben és Ningboban is, aminek köszönhetően például a Skoda bizonyos tekintetben olyan lehet a kínaiaknak, mint nekünk, magyaroknak a Suzuki vagy az Opel. Az biztos, hogy a SAIC VW nagyon sikeres Kínában, a Wikipedia szerint 2011-ben 1,16 millió autót adtak el, ami talán kínai léptékkel nem olyan sok, de a VW biztosan örült neki.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights