Megmutatta magát a MotoGP™ 2016-os BMW M Különdíja

In bmw, wtibcars   A MotoGP versenyzői duplán inspiráltak az időmérő edzéseken. Nem csupán a versenyen javítják az esélyeiket a minél jobb rajt pozicióval, hanem ezért a pozicióért pontokat is kapnak. A pole pozíció megszerzője 25, a második kockából rajtoló 20, a harmadik 16 pontot kap … a 15. helyről induló 1 ponttal gazdagodik. Csakhogy ezekkel a pontokkal nem a mosás lesz olcsóbb a benzinkúton, hanem a szezon végére legtöbb pontot gyüjtő versenyző elnyeri a BMW M divizió külön díját immáron 14. alkalommal a versenyt szervező Dorna Sports és a BMW M együttműködésének köszönhetően.
   A versenyzők ebből kifolyólag minden évben nagy izgalommal várják a jerezi futamot, mert itt leplezik le a BMW M aktuális ajándékát, ami idén egy M2 Coupé, aminek a teljesítménye 370 LE és ami Drivelogic-os BMW M duplakuplungos automataváltón (M DCT) keresztül hajtja a hátsó kerekeket, és 4,3 másoperc alatt katapultálja a kis méregzsákot 100 km/h-ig.

   A MotoGP autóflottájában találunk még vízbefecskendező rendszerrel felszerelt BMW M4 Coupét és BMW M3-at is. Orvosi autónak BMW X5 M és BMW M550d xDrive Touringot használnak. Illetve van itt még BMW M5 és két BMW S 1000 RR motorkerékpár. Természetesen az összes járgány futóművét versenypályára hangolták.
   A különdíj tekintetében eddig a legeredményesebbek: Marc Marquez, Valentino Rossi és Casey Stoner, három-három M-es gépet vittek már haza, Marc Marquez-nak ráadásul ez egymást követő három alkalommal sikerült. Jorge Lorenzo eddig kétszer szerezte meg az értékes különdíjat, Sete Gibernau és Nicky Hayden pedig egy-egy alkalommal kaptak ajándékba BMW M-es autót.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights