Megmutatta magát a MotoGP™ 2016-os BMW M Különdíja

In bmw, wtibcars   A MotoGP versenyzői duplán inspiráltak az időmérő edzéseken. Nem csupán a versenyen javítják az esélyeiket a minél jobb rajt pozicióval, hanem ezért a pozicióért pontokat is kapnak. A pole pozíció megszerzője 25, a második kockából rajtoló 20, a harmadik 16 pontot kap … a 15. helyről induló 1 ponttal gazdagodik. Csakhogy ezekkel a pontokkal nem a mosás lesz olcsóbb a benzinkúton, hanem a szezon végére legtöbb pontot gyüjtő versenyző elnyeri a BMW M divizió külön díját immáron 14. alkalommal a versenyt szervező Dorna Sports és a BMW M együttműködésének köszönhetően.
   A versenyzők ebből kifolyólag minden évben nagy izgalommal várják a jerezi futamot, mert itt leplezik le a BMW M aktuális ajándékát, ami idén egy M2 Coupé, aminek a teljesítménye 370 LE és ami Drivelogic-os BMW M duplakuplungos automataváltón (M DCT) keresztül hajtja a hátsó kerekeket, és 4,3 másoperc alatt katapultálja a kis méregzsákot 100 km/h-ig.

   A MotoGP autóflottájában találunk még vízbefecskendező rendszerrel felszerelt BMW M4 Coupét és BMW M3-at is. Orvosi autónak BMW X5 M és BMW M550d xDrive Touringot használnak. Illetve van itt még BMW M5 és két BMW S 1000 RR motorkerékpár. Természetesen az összes járgány futóművét versenypályára hangolták.
   A különdíj tekintetében eddig a legeredményesebbek: Marc Marquez, Valentino Rossi és Casey Stoner, három-három M-es gépet vittek már haza, Marc Marquez-nak ráadásul ez egymást követő három alkalommal sikerült. Jorge Lorenzo eddig kétszer szerezte meg az értékes különdíjat, Sete Gibernau és Nicky Hayden pedig egy-egy alkalommal kaptak ajándékba BMW M-es autót.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...