Megmutatta magát a MotoGP™ 2016-os BMW M Különdíja

In bmw, wtibcars   A MotoGP versenyzői duplán inspiráltak az időmérő edzéseken. Nem csupán a versenyen javítják az esélyeiket a minél jobb rajt pozicióval, hanem ezért a pozicióért pontokat is kapnak. A pole pozíció megszerzője 25, a második kockából rajtoló 20, a harmadik 16 pontot kap … a 15. helyről induló 1 ponttal gazdagodik. Csakhogy ezekkel a pontokkal nem a mosás lesz olcsóbb a benzinkúton, hanem a szezon végére legtöbb pontot gyüjtő versenyző elnyeri a BMW M divizió külön díját immáron 14. alkalommal a versenyt szervező Dorna Sports és a BMW M együttműködésének köszönhetően.
   A versenyzők ebből kifolyólag minden évben nagy izgalommal várják a jerezi futamot, mert itt leplezik le a BMW M aktuális ajándékát, ami idén egy M2 Coupé, aminek a teljesítménye 370 LE és ami Drivelogic-os BMW M duplakuplungos automataváltón (M DCT) keresztül hajtja a hátsó kerekeket, és 4,3 másoperc alatt katapultálja a kis méregzsákot 100 km/h-ig.

   A MotoGP autóflottájában találunk még vízbefecskendező rendszerrel felszerelt BMW M4 Coupét és BMW M3-at is. Orvosi autónak BMW X5 M és BMW M550d xDrive Touringot használnak. Illetve van itt még BMW M5 és két BMW S 1000 RR motorkerékpár. Természetesen az összes járgány futóművét versenypályára hangolták.
   A különdíj tekintetében eddig a legeredményesebbek: Marc Marquez, Valentino Rossi és Casey Stoner, három-három M-es gépet vittek már haza, Marc Marquez-nak ráadásul ez egymást követő három alkalommal sikerült. Jorge Lorenzo eddig kétszer szerezte meg az értékes különdíjat, Sete Gibernau és Nicky Hayden pedig egy-egy alkalommal kaptak ajándékba BMW M-es autót.

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...