A Lamborghini elsöprő szele Pekingben: Huracan

In wtibcars

A Lamborghini Kínában mutatta be a Huracan LP 580-2-t, a Huracn LP 610-4 Spydert és Huracan LP 610-4 Aviot.

   Az LP 580-2 csak hátul  kapar, mikor a V10-esnek odapörkölnek, igazándiból erre van kihegyezve az autó karakterisztikája, a minél közvetlenebb vezetési élmény volt a cél. Még Mr. Maurizio Reggani, a gyár kutatási és fejlesztési igazgatója is megemlíti, hogy ezzel az autóval igazán jól lehet driftelni. És ehhez a teljesítmény is rendelkezésre áll: a V10-es 5,2-es motor 580 lóerőt ad le – ahogy az a típusjelzésből is kiderül – és ennek az erőnek csak 1389 kg-ot kell mozgatni.
   Az LP 610-4 Avio egy 250 darabos, limitált széria egyedi fényezéssel és anyagválasztással és a világ repülésének és űrrepülésének kívánnak tisztelegni vele. Itt a V10-es 610 lóerőt produkál, a dupla kuplungos váltó 7 sebességes.
Az autóban a karbont és az alumíniumot kombinálták, így érték el az elképesztő 2,33 kg/LE arányt, aminek köszönhetően 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a végsebesség pedig 325 km/h felett van.
   Külsőre a legdögösebb mindenképpen az LP 610-4 nyitott változata. A Spydernek 3,4 másodperc kell százig és 324 km/h a végsebessége. Újdonság a rejtett bukókeret, ami csak szükség esetén ugrik elő, illetve az új soft tető, ami fekete, barna és vörös színben kapható, és ami 17 másodperc alatt kinyílik egészen 50 km/h sebességig.
   2016-ban mindegyik Huracan megkapja a henger lekapcsolgató rendszert és start-stop-ot is, így érve el némi fogyasztás csökkenést. A gyártó megemlíti még, hogy a Huracan eladása szempontjából a 2015-ös év nagyon sikeres volt, 2242 darabot adtak el belőle, ezzel elérve a V10-es Lamborghini modellek legsikeresebb évét.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights