A Lamborghini elsöprő szele Pekingben: Huracan

In wtibcars

A Lamborghini Kínában mutatta be a Huracan LP 580-2-t, a Huracn LP 610-4 Spydert és Huracan LP 610-4 Aviot.

   Az LP 580-2 csak hátul  kapar, mikor a V10-esnek odapörkölnek, igazándiból erre van kihegyezve az autó karakterisztikája, a minél közvetlenebb vezetési élmény volt a cél. Még Mr. Maurizio Reggani, a gyár kutatási és fejlesztési igazgatója is megemlíti, hogy ezzel az autóval igazán jól lehet driftelni. És ehhez a teljesítmény is rendelkezésre áll: a V10-es 5,2-es motor 580 lóerőt ad le – ahogy az a típusjelzésből is kiderül – és ennek az erőnek csak 1389 kg-ot kell mozgatni.
   Az LP 610-4 Avio egy 250 darabos, limitált széria egyedi fényezéssel és anyagválasztással és a világ repülésének és űrrepülésének kívánnak tisztelegni vele. Itt a V10-es 610 lóerőt produkál, a dupla kuplungos váltó 7 sebességes.
Az autóban a karbont és az alumíniumot kombinálták, így érték el az elképesztő 2,33 kg/LE arányt, aminek köszönhetően 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a végsebesség pedig 325 km/h felett van.
   Külsőre a legdögösebb mindenképpen az LP 610-4 nyitott változata. A Spydernek 3,4 másodperc kell százig és 324 km/h a végsebessége. Újdonság a rejtett bukókeret, ami csak szükség esetén ugrik elő, illetve az új soft tető, ami fekete, barna és vörös színben kapható, és ami 17 másodperc alatt kinyílik egészen 50 km/h sebességig.
   2016-ban mindegyik Huracan megkapja a henger lekapcsolgató rendszert és start-stop-ot is, így érve el némi fogyasztás csökkenést. A gyártó megemlíti még, hogy a Huracan eladása szempontjából a 2015-ös év nagyon sikeres volt, 2242 darabot adtak el belőle, ezzel elérve a V10-es Lamborghini modellek legsikeresebb évét.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...