A Golf GTI rekordott döntött a Nordschleife-n

In wtibcars

   A 310 lóerős Golf GTI lett a leggyorsabb elsőkerekes a Nordschleife-n, a körideje 7:49:21, a videón látható digitális óra szerint megfutotta a 252 km/h-t is. Csak összehasonlításnak: a Porsche 918 ideje 6:57 volt, szóval a GTI-től ez egy nagyon tisztességes idő, a Honda Civic Type R 7:50 alatt ment körbe.
   Viszont a videót végignézve szerintem a Golf viselkedése gyors kanyarokban néha igen íjesztő volt, olyan szinten pattogott el a hátulja, hogy csak a zseniális pilóta, Benjamin Leuchter mentette meg a biztos elszállástól. Kicsit gyanus az alúlra vastagon kivetített info csík is, mintha az útfelülettel való, vagy nem való kapcsolatot lenne hivatott palástolni, de ne legyünk rossz májúak. Illetve a Nordschleife-t nem véletlenül hívják zöld pokolnak.
                Őszintén szólva megnéztem a Honda Civic Type R videóját is, és az nem volt olyan félelmetes, úgyhogy lehet, hogy a Golf rávert néhány tizedet a Civicre, de a Honda futóműve az én szívemhez közelebb áll.

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...