Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója lett a legbefolyásosabb angol nő az autóiparban az Autocar szerint

Linda Jacksont választották a legbefolyásosabb angol nőnek az autóiparban és ő lett a második az angol autóipari vezetők toplistáján.

Hogy megünnepelje a nők szerepét az autóiparban és elismerje az eredményeiket, az Autocar magazin közzétette az autóiparban legbefolyásosabb angol nők listáját. Az autós személyiségekből és újságírókból álló zsűri Linda Jackson-t választotta végső győztesként tekintettel erős vezetői képességére, ami lehetővé tette a Citroen számára hogy bemutassák az innovációt, bátorságot és egyediséget.

Linda emellett második lett az 50 brit autóipari vezető toplistáján, amit az Auto Express magazin tett közzé június közepén. Itt a zsűri a magazin igazgatóiból és autóipari partnereiből állt fel. Itt Linda kedvező helyét főleg a Citroen jövőbeli termékpalettájáról alkotott víziójának köszönhette.

Linda Jackson a Warcwicki Egyetemen szerezte meg diplomáját, majd 1977-ben az MG Rover Europe-nál helyezkedett el ügyvezető igazgatóként, így kezdve meg autóipari karrierjét, itt három évet töltött. A Citroen UK-hez 2005-ben csatlakozott pénzügyi vezetőként. 2010-ben kinevezték a Citroen UK és Írország ügyvezető igazgatójának, 2014-ben pedig a vállalat vezérigazgatója lett.

Verified by MonsterInsights