Mindent megmutat a SKODA Kodiaq

In auto, bemutató, hír

A SKODA már nagyon sokat csepegtetett a Nagy Medvéről. Már csak három hét a bemutatóig, és most már szinte a teljes autót láthatjuk. Szerintem a VW konszern Cseh manufaktúrája nagyon jól abszolválta a SUV kategóriába való becammogást. Úgy örizte meg az utóbbi években kialakult márkaarculatot, hogy hordozza a skodás stílusjegyeket, mégis egyedi, és a SUV özönbe sem simul bele teljesen.

Nagyon markáns az orr rész, jól áll a mattos 3D hűtőrács, ami talán egy éhes medve száját is szimbolizálhatja. Az elnyújtott első lámpatestek dinamikát kölcsönöznek az autónak, főleg úgy, hogy az innen indított vonal végigfut a SUV oldalán. A motorháztető domborításai is erőt sugároznak, ismert ez a formavilág a VW házatájáról, mégis egy kicsit új a tálalás. Szép és kidolgozott minden részlet, de persze van benne egy kis drabálissák is, hogy az új SUV-nak megfelelő legyen a tekintélye, ha az autópályán megjelenik egy tükörben.

Kodiaq2 - Copy

A ledes hátsó lámpák is az elsők stílusjegyeit hordozzák, ami egységessé teszi az autót.

Kodiaq3 - Copy

Ami még nagy pozitívum, hogy a tető nem X6-os stílusú így nagy a fejtér, mellesleg a lábtér is, és ahogy a SKODA-tól megszokhattuk, hatalmas a csomagtartó is.

Kodiaq4 - Copy

Az alufelni a maga egyszerű szépségében szerintem zseniális. A terepjáró képességekkel kapcsolatban reménykeltő, hogy egész komoly hasmagasságot és rugóutat sejtetnek a képek, valamint az első és hátsó túlnyúlások sem nagyon hosszúak.

A motorizáltságot illetően várhatóan a Kodiaq megkapja a 178 lóerős benzines 2 literes TSI-t, az 1.4-es TSI-t 123 és 148 lóerővel, illetve a 2 literes dieselt 148 és 187 lóerővel.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights