A Volvo és az Uber összefog, hogy önvezető autót fejlesszen

In auto, hír

Volvo Cars, a svéd prémium autógyártó és az Uber, a világ vezető utazás megosztó cége összefogott, hogy kifejlessze az önvezető autók következő generációját.

A két cég aláírt egy megegyezést egy közös projektről, amiben kifejlesztenek egy új alap autót, amibe beépíthetők a legfrissebb önvezető technológiák, így előállítható a teljesen automatikus, vezető nélküli autó. Ezt az alap autót a Volvo fogja gyártani, majd megvásárolja az Uber. A Volvo és az Uber közösen 300 millió dollárral járul hozzá a projekthez.

A Volvo és az Uber is ugyanazt az autót akarja kiindulási pontként használni önvezető technológia fejlesztési stratégiájuk következő szintjéhez, ez azt jelenti hogy az Uber adja a saját fejlesztésű önvezető rendszerét, a Volvo pedig a bázis autóját.

Az új bázis autó a Volvo moduláris platformjára épül, melynek neve SPA, Scalable Product Architecture ( Skálázható Termék Felépítmény), és amelyet jelenleg az XC90, az S90 és V90-nél használ a svéd gyártó.

Az SPA úgy lett kifejlesztve, hogy megfelelő legyen a legújjabb önvezető technológiák illetve elektromos meghajtás hordozására. Ez volt az egyik fő szempont, ami az Ubert a Volvohoz vonzotta.

Volvo XC90 Drive Me
Volvo XC90 Drive Me

A fejlesztések a Volvo és az Uber mérnökeinek együttműködésével fognak zajlani.

Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatója így nyilatkozott: “Több, mint egy millió ember hal meg autóbalesetben évente. Ezeket a tragédiákat az önvezető technológiával meg lehetne előzni,  de ezt nem tudjuk egyedül megcsinálni. Ez az, amiért olyan fontos a kapcsolatunk egy olyan nagy gyártóval, mint a Volvo. A Volvo vezető a járműfejlesztésben és osztályelső a biztonság területén. Az Uber és a Volvo képességeit egyesítve hamarabb elérhetjük a jövőt, együtt.”

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights