A Volvo és az Uber összefog, hogy önvezető autót fejlesszen

In auto, hír

Volvo Cars, a svéd prémium autógyártó és az Uber, a világ vezető utazás megosztó cége összefogott, hogy kifejlessze az önvezető autók következő generációját.

A két cég aláírt egy megegyezést egy közös projektről, amiben kifejlesztenek egy új alap autót, amibe beépíthetők a legfrissebb önvezető technológiák, így előállítható a teljesen automatikus, vezető nélküli autó. Ezt az alap autót a Volvo fogja gyártani, majd megvásárolja az Uber. A Volvo és az Uber közösen 300 millió dollárral járul hozzá a projekthez.

A Volvo és az Uber is ugyanazt az autót akarja kiindulási pontként használni önvezető technológia fejlesztési stratégiájuk következő szintjéhez, ez azt jelenti hogy az Uber adja a saját fejlesztésű önvezető rendszerét, a Volvo pedig a bázis autóját.

Az új bázis autó a Volvo moduláris platformjára épül, melynek neve SPA, Scalable Product Architecture ( Skálázható Termék Felépítmény), és amelyet jelenleg az XC90, az S90 és V90-nél használ a svéd gyártó.

Az SPA úgy lett kifejlesztve, hogy megfelelő legyen a legújjabb önvezető technológiák illetve elektromos meghajtás hordozására. Ez volt az egyik fő szempont, ami az Ubert a Volvohoz vonzotta.

Volvo XC90 Drive Me
Volvo XC90 Drive Me

A fejlesztések a Volvo és az Uber mérnökeinek együttműködésével fognak zajlani.

Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatója így nyilatkozott: “Több, mint egy millió ember hal meg autóbalesetben évente. Ezeket a tragédiákat az önvezető technológiával meg lehetne előzni,  de ezt nem tudjuk egyedül megcsinálni. Ez az, amiért olyan fontos a kapcsolatunk egy olyan nagy gyártóval, mint a Volvo. A Volvo vezető a járműfejlesztésben és osztályelső a biztonság területén. Az Uber és a Volvo képességeit egyesítve hamarabb elérhetjük a jövőt, együtt.”

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...