Télen alufelnivel?

In auto, hír

Kaptunk egy hírt, miszerint kifejlesztettek egy olyan alufelni fényezési technológiát, ami ellenáll a téli körülményeknek, kavicsoknak, ipari sónak. Az SR3 technológia lényege – amiről itt olvashatnak bővebben – hogy a felnit először egy ultra kemény, fekete vagy világosszürke por-réteggel vonják be, amit elektrosztatikusan visznek fel, majd 210°C fokon 45 percig “sütik”. A következő a festékréteg, egy nedves bevonat, ami további 40 percet tölt 180°C fokon. Legfelülre az átlátszó szigetelés, egy prémium lakk réteg kerül, amely az első védelmi vonalról gondoskodik a környezeti hatásokkal szemben. A tesztben láthatunk paint ball lövöldözést, drót korongos nyiszálást és sólében való áztatást. Az inkább vicces mint komoly videót itt tekinthetik meg:

 

                Ami számomra többet nyom a latban, az az hogy: „A technológia uniós vizsgálatokon is átment, kibírta a 300 órás tesztet, ahol többek között a felnik borítását megkarcolják és sós, rezes, ecetsavas oldattal permetezik.” – mondta Buzás István, az ALCAR Hungária ügyvezetője.

                Az az igazság, hogy én eddig úgy gondoltam, hogy a téli alufelni használat elleni legnyomosabb érv a csúszós úton való padkázás veszélye, és szerintem ettől ez a technológia sem véd. Mindenesetre aki nem hiszi, járjon utána. Itt egy nem túl bonyolult kérdésre válaszolva nevezhetünk egy ilyen alufelni szettre nevünk és e-mail-ünk megadása után.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights