Télen alufelnivel?

In auto, hír

Kaptunk egy hírt, miszerint kifejlesztettek egy olyan alufelni fényezési technológiát, ami ellenáll a téli körülményeknek, kavicsoknak, ipari sónak. Az SR3 technológia lényege – amiről itt olvashatnak bővebben – hogy a felnit először egy ultra kemény, fekete vagy világosszürke por-réteggel vonják be, amit elektrosztatikusan visznek fel, majd 210°C fokon 45 percig “sütik”. A következő a festékréteg, egy nedves bevonat, ami további 40 percet tölt 180°C fokon. Legfelülre az átlátszó szigetelés, egy prémium lakk réteg kerül, amely az első védelmi vonalról gondoskodik a környezeti hatásokkal szemben. A tesztben láthatunk paint ball lövöldözést, drót korongos nyiszálást és sólében való áztatást. Az inkább vicces mint komoly videót itt tekinthetik meg:

 

                Ami számomra többet nyom a latban, az az hogy: „A technológia uniós vizsgálatokon is átment, kibírta a 300 órás tesztet, ahol többek között a felnik borítását megkarcolják és sós, rezes, ecetsavas oldattal permetezik.” – mondta Buzás István, az ALCAR Hungária ügyvezetője.

                Az az igazság, hogy én eddig úgy gondoltam, hogy a téli alufelni használat elleni legnyomosabb érv a csúszós úton való padkázás veszélye, és szerintem ettől ez a technológia sem véd. Mindenesetre aki nem hiszi, járjon utána. Itt egy nem túl bonyolult kérdésre válaszolva nevezhetünk egy ilyen alufelni szettre nevünk és e-mail-ünk megadása után.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights