Marquez negyedszer viszi haza az M-es BMW-t

In auto, sport

                Marc Marquez idén negyedszer nyerte el a BMW M részlegének különdíját a MotoGP-ben. A MotoGP versenyzői között immáron 14 éve van egy plusz versengés. A minél jobb kvalifikációs köridő megszerzésével gyűjthetnek pontokat futamról futamra, és aki a legtöbb pontot szerzi, egy M-es BMW-t kap jutalmul, erről itt írtunk részletesen.

                 Ez jó motiváció a versenyzőknek és jó reklám a BMW-nek. Az együttműködést a MotoGp és a BMW között az M2-es safety car is mutatja. Mivel idén is Marquez szerezte a legtöbb a pontot a kvalifikációs versenyben, egy BMW M2 Coupéval gazdagíthatta garázsát. A sorhatos, 370 lóerős Long Beach kék kupét nagy örömmel viszi haza a motoros zseni.

p90242596_highres_2016-bmw-m-award-mar

                „Nagyon büszke vagyok rá, hogy ebben az évben újra megnyerhettem a BMW M Részleg díját. Ez a díj rendkívül áhított a MotoGP versenyzők között és ez a siker különösen fontos nekem. Komolyan el kell gondolkodnom az otthoni garázsom kibővítésén. Nagyon várom már mikor kerülhetek a BMW M2 Coupe volánja mögé. Azonban el kell mondanom, van egy kis családi küzdelem a kocsiért, ugyanis édesanyám és Alex testvérem is nagyon szeretné vezetni az M2 Coupét” – mondta Marc.

              Klassz lehet egy ilyen jellegű családi feszültség: “Anya, most már tényleg én viszem az M2-est! Hagytál benne egy kis benzint, vagy megint sétálhatok a kútig?”

Itt pedig következzen egy táblázat a korábbi nyertesekről, amiből kiderül, Marc Marquez BMW-s szemszögből nézve is igen irígylésre méltó, tekintve hogy van egy M2 Coupéja, két M6 Coupéja és egy M4 Coupéja is.

 

 

Év Esemény Versenyző Díj
2015 BMW M Award Marc Márquez BMW M6 Cabrio Frozen Blue Metallic
2014 BMW M Award Marc Márquez BMW M4 Coupé Frozen Red Metallic
2013 BMW M Award Marc Márquez BMW M6 Coupé Frozen Black Metallic
2012 BMW M Award Jorge Lorenzo BMW M3 Coupé Competition Edition
2011 BMW M Award Casey Stoner BMW 1er M Coupé
2010 BMW M Award Jorge Lorenzo BMW M3 Coupé
2009 BMW M Award Valentino Rossi BMW M3 Limousine
2008 BMW M Award Casey Stoner BMW M3 Cabrio
2007 BMW M Award Casey Stoner BMW M3 Coupé
2006 BMW M Award Nicky Hayden BMW Z4 M Coupé
2005 BMW M Award Sete Gibernau BMW M5
2004 BMW M Award Valentino Rossi BMW 645 Ci
2003 BMW M Award Valentino Rossi BMW Z4 Roadster

 

 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights