Elektromos Jaguar? Íme az I-PACE Concept

In auto, bemutató, elektromos autók

A 2018-ban az utakra kerülő I-PACE-re már most regisztrálhatnak a leendő vásárlók. Állítólag a koncepció nagyon közel áll a majdani széria típushoz és előre vetít egy új Jaguar korszakot.

Igazándiból csak egy koncepció autó létezik, az most Los Angelesben van. Viszont a gyár virtuális technológia segítségével bárhol be tudja mutatni az autót, amint a rövid videóban is látszik.

 

Dr. Wolfgang Ziebart elmondta: “Ez egy kompromisszumok nélküli elektromos autó, amelynek tervezése abszolút tiszta lappal indult: egy új architektúrát fejlesztettünk és csak az elérhető legjobb technológiákat használtuk. Az I-PACE Concept maximálisan kiaknázza az elektromos járművek által kínált lehetőségeket a helykihasználásban, vezetési élményben és teljesítményben.”

jaguar_i-pace_powertain-battery-suspension

 

A state-of-the-art elektromos motorokat és a 90 kWh teljesítményű lítium-ion akku csomagot  a Jaguar Land Rover házon belül tervezte, a cél a legjobb teljesítmény és legnagyobb hatótáv volt. Azt írják, hogy egy éjszakai otthoni töltés után több-mint elegendő kraftunk lesz a napi kb. 50 km-es ingázáshoz. A gyors töltés egy 50 KW-os töltőről nagyjából két órát vesz igénybe, ekkor US EPA ciklus szerint 220 mérföldre, NEDC ciklus szerint pedig több mint 500 km-re elég az akksi tartalma.

Az I-PACE-nek elől és hátul van egy-egy villanymotorja, melyek együttesen 400 lóerőt és 700 Nm nyomatékot adnak le. Az egyből rendelkezésre álló bődületes nyomaték és az összkerékhajtás jótékony hatásának következtében az elektromos SUV 4 másodperc alatt van százon.

HyperFocal: 0
HyperFocal: 0

A virtuális valóság rendezvény lehetővé tette a résztvevőknek, hogy beüljenek a Jaguar I-PACE Concept-be és megcsodálják a gyönyörű belteret, felfedezve a rejtett részleteket és funkciókat.

A nagyon high-tech VR rendezvény, a virtuális bemutató egyébként úgy jöhetett létre, hogy a Jaguar összefogott a VR ipar vezetőivel. A HTC, a Dell, és a ReWind segítségével megalkotta a világ legnagyobb globális VR (Virtual Reality) eseményét.

 

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...