Elektromos Jaguar? Íme az I-PACE Concept

In auto, bemutató, elektromos autók

A 2018-ban az utakra kerülő I-PACE-re már most regisztrálhatnak a leendő vásárlók. Állítólag a koncepció nagyon közel áll a majdani széria típushoz és előre vetít egy új Jaguar korszakot.

Igazándiból csak egy koncepció autó létezik, az most Los Angelesben van. Viszont a gyár virtuális technológia segítségével bárhol be tudja mutatni az autót, amint a rövid videóban is látszik.

 

Dr. Wolfgang Ziebart elmondta: “Ez egy kompromisszumok nélküli elektromos autó, amelynek tervezése abszolút tiszta lappal indult: egy új architektúrát fejlesztettünk és csak az elérhető legjobb technológiákat használtuk. Az I-PACE Concept maximálisan kiaknázza az elektromos járművek által kínált lehetőségeket a helykihasználásban, vezetési élményben és teljesítményben.”

jaguar_i-pace_powertain-battery-suspension

 

A state-of-the-art elektromos motorokat és a 90 kWh teljesítményű lítium-ion akku csomagot  a Jaguar Land Rover házon belül tervezte, a cél a legjobb teljesítmény és legnagyobb hatótáv volt. Azt írják, hogy egy éjszakai otthoni töltés után több-mint elegendő kraftunk lesz a napi kb. 50 km-es ingázáshoz. A gyors töltés egy 50 KW-os töltőről nagyjából két órát vesz igénybe, ekkor US EPA ciklus szerint 220 mérföldre, NEDC ciklus szerint pedig több mint 500 km-re elég az akksi tartalma.

Az I-PACE-nek elől és hátul van egy-egy villanymotorja, melyek együttesen 400 lóerőt és 700 Nm nyomatékot adnak le. Az egyből rendelkezésre álló bődületes nyomaték és az összkerékhajtás jótékony hatásának következtében az elektromos SUV 4 másodperc alatt van százon.

HyperFocal: 0
HyperFocal: 0

A virtuális valóság rendezvény lehetővé tette a résztvevőknek, hogy beüljenek a Jaguar I-PACE Concept-be és megcsodálják a gyönyörű belteret, felfedezve a rejtett részleteket és funkciókat.

A nagyon high-tech VR rendezvény, a virtuális bemutató egyébként úgy jöhetett létre, hogy a Jaguar összefogott a VR ipar vezetőivel. A HTC, a Dell, és a ReWind segítségével megalkotta a világ legnagyobb globális VR (Virtual Reality) eseményét.

 

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights