Autók, kávé, okostelefon

In auto, hír

A Toyota, a Komeda és a KDDI által közösen életre hívott  Driving Barista nevű közös projektjük lényege az volt, hogy egy mobile app segítségével mérték, hogy a sofőr mennyi ideig nem használja okostelefonját vezetés közben, és ezt kávé kuponokkal jutalmazták.

A projekt célja pedig, hogy ezáltal csökkentsék a vezetés közbeni mobilizásból fakadó autóbalesetek számát Aichi Prefektúrában.

A 17 napos időszakban az alkalmazást kb. 37.000-szer töltötték le, a használók kb. 2.6 Millio km-t tettek meg, és közel 20.000 kávékupont nyertek, amiből 8.200-at be is váltottak.

 

20160920_01_03_en

Az alkalmazás – aminek része volt autógyártó, kávézólánc és telekommunikációs  partner – új élményt szolgáltatott.

A Toyota BR J-ReBORN Osztály Projekt Menedzsere Nishiuchi Ritsuko örömmel közölte: “Boldogok vagyunk, hogy az alkalmazás növelte a biztonságosabb vezetés tudatát, nemcsak az aktuális felhasználók körében, hanem a közösségi médiában is. Szeretnénk folytatni olyan kezdeményezésekkel amiknek célja a közúti halálesetek és balesetek számának csökkentése.”

Masashi Komanba a Komeda vezérigazgatója azt mondta: “Boldogok vagyunk, hogy az emberek ízletes kávéval történő ellátása segítség volt a közúti balesetek számának csökkentésben, otthonunkban Aichi prefektúrában.”

Torimitsu Kentaro a KDDI igazgatója szerint: “Az autók, kávé, és okostelefonok szokatlan kombináció. Új és vicces kísérlet, hogy megelőzzük a mobiltelefonnal kapcsolatba hozható közúti baleseteket, képesek vagyunk sok embert tanítani. Törekszünk, hogy új ötletekkel segítsük megoldani a társadalmi problémákat.”

Satoru Iida aki az Aichi Prefetúra Rendőrségen a Közlekedés Biztonság vezetője, kijelentette: “Habár még nem tudjuk ennek a projektnek a pontos hatékonyságát, a 17 napban az alkalmazással megtett távolságon kevesebb mobilozó vezetővel szemben kellett eljárni, mint egy korábbi 17 napos időszakban. Ez egy különleges kezdeményezés egy okostelefonos app hasznosítására. Hisszük, hogy ez a projekt segített növelni a közlekezdés biztonsági tudatosságot”

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights