Porsche Hangverseny Dugattyúra, Leömlőre és Kipufogóra 2016 – videóval

In auto

   Tizenegy jármű, tizenegy különböző történet, tizenegy üvöltő motor: a hatodik Porsche Hangélmény Est egy izgalmas utazásra hívta a látogatókat a Porsche autóversenyzésének történelmébe.

   A “Múltból a jelenbe” jelmondat alatt aktív és korábbi autóversenyzők összefogtak a Porsche Weissachi Fejlesztőközpontjának mérnökeivel, hogy bemutassák válogatásukat a Porsche Múzeum versenyautó gyüjteményéből.

   Walter Röhrl rally világbajnok szintén a meghívottak között volt és mesélt drámai versenyéről, az 1981-es San Remo Rally-ról Észak-Olaszországban. Akkoriban Röhrl megkísérelt egy izgalmas visszatérést a Porsche 911 Sc-ben mitfárerével, Christian Geistdörferrel. Azonban a páros kiállni kényszerült a második helyről egy kardántengely törés miatt. 2008-tól a Porsche Múzeum szerelő csapata helyreállította a 911 SC-t, ami végülis Röhrl-lel és Geistdörferrel együtt vissza tudott térni a 2011-es  Targa Tasmanian.

 

A látogatók a következő gépek hangját hallhatták

 

   A 718 RS 60 Spydert Herbert Linge kísérte a színpadon, aki idén Szicilia szerpentinjein terelgette az autót a 100. Targa Florion. 1960-tól a Porsche az RS 60 –nal számos sikert ért el hosszútávú megbízhatósági versenyeken. Többek között a 44. Targa Floriót, ahol Joakim Bonnier és Hans Hermann több mint hat perces előnnyel megszerezte a végső győzelmet a Porsche számára.

   A látogatók élvezhették még az 1977-es Le Mans győztes autó hangját. A 936/77 Spydert a versenyző legenda Jürgen Barth mutatta be. Később felpörgették a 804 Formula 1-es versenyautót 1962-ből, a 911 Carrera RSR 3.0-t 1974-ből és a 956 C-t. Hallható volt még néhány későbbi autó is, mint például a 718 Boxster és egy 911 R.

 

Élvezzük mi is együtt a versenyautók duruzsolását, dübörgését:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also read!

Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...
keresletnövekedés villanyautókra

Több mint 20%-os keresletnövekedés villanyautókra

Bár a magánszemélyek, a taxisok és a mezőgazdasági gépeket üzemeltetők még mindig a 480 forintos hatósági áron tankolhatnak, a

Read More...
olcsóbb benzin

Pénteken csökken a benzin piaci ára

Pénteken tovább csökken a 95-ös benzin ára, ami egy igen különös jelenség üzemanyaghiányos helyzetben. A csökkenés mértéke bruttó 8

Read More...