Porsche Hangverseny Dugattyúra, Leömlőre és Kipufogóra 2016 – videóval

In auto

   Tizenegy jármű, tizenegy különböző történet, tizenegy üvöltő motor: a hatodik Porsche Hangélmény Est egy izgalmas utazásra hívta a látogatókat a Porsche autóversenyzésének történelmébe.

   A “Múltból a jelenbe” jelmondat alatt aktív és korábbi autóversenyzők összefogtak a Porsche Weissachi Fejlesztőközpontjának mérnökeivel, hogy bemutassák válogatásukat a Porsche Múzeum versenyautó gyüjteményéből.

   Walter Röhrl rally világbajnok szintén a meghívottak között volt és mesélt drámai versenyéről, az 1981-es San Remo Rally-ról Észak-Olaszországban. Akkoriban Röhrl megkísérelt egy izgalmas visszatérést a Porsche 911 Sc-ben mitfárerével, Christian Geistdörferrel. Azonban a páros kiállni kényszerült a második helyről egy kardántengely törés miatt. 2008-tól a Porsche Múzeum szerelő csapata helyreállította a 911 SC-t, ami végülis Röhrl-lel és Geistdörferrel együtt vissza tudott térni a 2011-es  Targa Tasmanian.

 

A látogatók a következő gépek hangját hallhatták

 

   A 718 RS 60 Spydert Herbert Linge kísérte a színpadon, aki idén Szicilia szerpentinjein terelgette az autót a 100. Targa Florion. 1960-tól a Porsche az RS 60 –nal számos sikert ért el hosszútávú megbízhatósági versenyeken. Többek között a 44. Targa Floriót, ahol Joakim Bonnier és Hans Hermann több mint hat perces előnnyel megszerezte a végső győzelmet a Porsche számára.

   A látogatók élvezhették még az 1977-es Le Mans győztes autó hangját. A 936/77 Spydert a versenyző legenda Jürgen Barth mutatta be. Később felpörgették a 804 Formula 1-es versenyautót 1962-ből, a 911 Carrera RSR 3.0-t 1974-ből és a 956 C-t. Hallható volt még néhány későbbi autó is, mint például a 718 Boxster és egy 911 R.

 

Élvezzük mi is együtt a versenyautók duruzsolását, dübörgését:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...