A Volkswagen új nagykocsija: Arteon – egyelőre csak papíron

A 2017.március 9-én nyíló Genfi Autókiállításon debütál a Volkswagen új nagykocsija, az Arteon. A név első szótagja – az ’Art’ – művészet, a kocsi vonalvezetésére hivatott utalni. Az ’eon’ pedig nem valamiféle magyar áram kedvezményt takar, hanem igen furmányosan a kínai piacos Phideon-ból levezetve, mivel ott az ’eon’ prémium modellt jelent, ezért hát itt is. Tehát van egy művészi nagy kocsink. Teljesen átjön, hogy a németes romantikus fantázia ismét szárnyra kapott.

arteon

            Mindazonáltal ha a kocsi tényleg így fog kinézni, ahogy a rajzon láthatjuk, nagyon ütős lesz. A gyártó azt írja, hogy ez a vízszintesen terjeszkedő vonalvezetés már az új márkaarculatot képviseli. Ennek jegyében például a hűtőmaszk rácsai folytatódnak az első lámpákban. Keret nélküliek az ajtók, a csomagtartó pedig a hátsó szélvédő felett nyílik, utat biztosítva a hatalmas csomagtartóhoz.

Tobias Sühlmann, a Volkswagen dizájnere így magyarázta: „Az Arteon első pillantásra felkelti a lelkesedést a kifejező dizájnnal. Aztán pedig meglep praktikus erényeivel. Ez így egyedi kombináció!”

   Várjuk, milyen lesz élőben…

Verified by MonsterInsights