A Volkswagen új nagykocsija: Arteon – egyelőre csak papíron

In auto, bemutató, hír

A 2017.március 9-én nyíló Genfi Autókiállításon debütál a Volkswagen új nagykocsija, az Arteon. A név első szótagja – az ’Art’ – művészet, a kocsi vonalvezetésére hivatott utalni. Az ’eon’ pedig nem valamiféle magyar áram kedvezményt takar, hanem igen furmányosan a kínai piacos Phideon-ból levezetve, mivel ott az ’eon’ prémium modellt jelent, ezért hát itt is. Tehát van egy művészi nagy kocsink. Teljesen átjön, hogy a németes romantikus fantázia ismét szárnyra kapott.

arteon

            Mindazonáltal ha a kocsi tényleg így fog kinézni, ahogy a rajzon láthatjuk, nagyon ütős lesz. A gyártó azt írja, hogy ez a vízszintesen terjeszkedő vonalvezetés már az új márkaarculatot képviseli. Ennek jegyében például a hűtőmaszk rácsai folytatódnak az első lámpákban. Keret nélküliek az ajtók, a csomagtartó pedig a hátsó szélvédő felett nyílik, utat biztosítva a hatalmas csomagtartóhoz.

Tobias Sühlmann, a Volkswagen dizájnere így magyarázta: „Az Arteon első pillantásra felkelti a lelkesedést a kifejező dizájnnal. Aztán pedig meglep praktikus erényeivel. Ez így egyedi kombináció!”

   Várjuk, milyen lesz élőben…

You may also read!

Peugeot 205

Negyven éves a Peugeot 205

Minden nagy kultúrközösség történetében szerepel egy mitikus alak, aki megmenti népét a fenyegető hanyatlástól, és kiutat mutat a viszontagságok

Read More...
Rebenland Rallye

Mesébe illő környezetben

Nehéz, de annál izgalmasabb ausztriai versenyen van túl a Solid Racing Team Ladás párosa, a Kállai Tamás – Szilassy

Read More...
olcsóbb gázolaj

Péntektől olcsóbb lesz a gázolaj nagyker ára

A Brent olaj árának zuhanása kapcsán nagyobb mértékű üzemanyagár csökkenésre számítottunk, de lássuk a tényeket. Péntektől a benzin nagykereskedelmi

Read More...