Volvo V90 a svéd rendőröknek – videóval

In auto, hír, videó

A svéd rendőrök használhatják először a Volvo V90-est járőrkocsinak. A járőrkocsikkal szemben támasztott követelmények jóval magasabbak, mint egy utcai autónál. Svédországban az első követelmény abból fakad, hogy a rendőrautóra elsősorban munkahelyként tekintenek. Ennek folyományaként egy ilyen autónak megfelelőnek kell lenni teljesítmény, kényelem, minőség és ergonómia területén is.

A svéd járőrkocsik tesztje öt területre fókuszált: fék teszt, akadály pálya, kikerülési teszt fékkel és fékezés nélkül és egy nagy sebességű „riasztás” vezetés.

A V90-es végső pontszáma 9.2 a 10-ből. Ez a legmagasabb valaha elért pontszám ezen a teszten.

Svédország után Norvégiában, Olaszországban, Angliában és Hollandiában is használni fogják a Volvo kombiját rendőrautóként, persze, mindenhonnan szívesen veszik a megrendeléseket.

            A Volvo Car Special Products osztálya még tovább finomította a V90 amúgy is kimagasló vezethetőségét és egyéb módosításokat is végeztek, hogy kielégítsék a rendőrség elvárásait.

Például megerősítették a kocsiszekrényt, a féket és a futóművet és felszerelték a kombit a szükséges plusz felszerelésekkel és kommunikációs eszközökkel. Kb. egy hetet vesz igénybe a V90 rendőrautóvá alakítása a torslandai speciális üzemben.

A Volvóknak egyébként komoly történelmük van rendőrautó téren: a svéd rendőrök már 1929-ben Volvókkal üldözték a bűnözőket. Az évtizedek alatt olyan klasszikusok is szolgáltak a rend őrei alatt, mint az Amazonok és 144-esek . A legutolsók az XC70 és V70 járőrkocsik, mostanáig az XC70 volt a Svédországban tesztelt legjobb rendőrautó. Most pedig átadja a stafétát a V90-nek.

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights