Összkerekes coupé muscle car? Jön az új Dodge Challenger GT 2017 – videóval

In auto, bemutató, izomautó, USA
  • A 2017-es Dodge Challenger GT az első összkerekes két ajtós amerikai izom autó
  • A Challenger GT ugyanazt az első hajtás lekpapcsolós összkerék hajtást kapja, amit a Dodge Charger AWD-ben használnak
  • Az alap hajtást a 3.6 literes Pentastar V6-os biztosítja 305 lóerővel
  • A Challenger GT javasolt fogyasztói ára 35,000 $ körül lesz az USA-ban
  • Az összkerekes izomautót 2017 januárjában kezdik el gyártani és 2017 első negyed évében kerülhet a kereskedésekbe

 

A szívóoldal finomhangolt, dupla kipufogó tökélesíti az erőleadást és a hanghatást, az erőátvitel pedig nyolc sebességes autómatán keresztül történik. A Chargerből ismerős összkerék hajtás aktív osztóművének és a lekapcsolható első hajtásnak köszönhetően takarékosabb a Challenger, ha ezt egy izom autónál komolyan lehet venni.

 

 

Normál vezetési körülmények között a motor csak a hátsó kerekeket hajtja, viszont ha az érzékelők szükségesnek ítélik, automatikusan bekapcsol az első hajtás is.

A Dinamikus Jármű Kontrollnak (VDC) köszönhetően a Challenger GT AWD jól kezelhető minden felületen, főleg havon és jégen. Ennek alátámasztására készítettek is egy látványos videót. Tényleg hihetetlenül jól mozog a közel két tonnás monstrum. Annyira hihetetlenül, hogy az embernek egyből eszébe jut a Knight Rider sorozat, ahol KIT száguldását úgy tették igazán gyorssá, hogy felgyorsították a videót.

 

 

        Itt már valószínűleg a muscle car rajongók kezdenének elszomorodni – autómata összkerék hajtás, VDC, miegymás. Szerencsére ökörködéshez ki lehet teljesen kapcsolni a „full-off” móddal minden kütyüt, azért mégiscsak egy muscle car.
        A Challenget GT Super Track Pak gomb aktiválja a Dodge Teljesítmény Oldalakat és start programot a 8,4” –os érintőképernyőn, megjelenítve teljesítmény infókat, úgy mint reakció idő, 0-100 idő, G-erő hatások és köridők. Ezek kitehetők a 7”-os TFT cluster képernyőre is.

       Persze itt is elérhetők kényelmi extrák is, mint például prémium nappa bőr fűthető-hűthető ülések, fűtött kormány, info rendszer Apple Car Play és Android Auto rendszerrel, hat Alpine hangszóró 276 watt teljesítménnyel és sok egyéb. A GT Interior Package-ben pedig Nappa és Alcantara a bőrözés, nyolc van az Alpine hangszórókból plusz subwoofer 506 watt összteljesítménnyel.

 

Muscle car összkerék hajtással, még ízlelgetem a szót, de az biztos, hogy a vezethetőség és biztonság szempontjából ez mindenképp előrelépés, és a gyorsulásnak is javulnia kellene.

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...