Adelaide Motorsport Fesztivál – a Ferrari Ausztráliában

In auto, sport

Az előző hétvégén a Ferrari egyszerre ünnepelte hosszú együttműködését Adelaide városával és a helyi motorsporttal az Adelaide Motorsport Fesztiválon.

Ebben az évben a 80’-as évek ferraris forma 1-es versenyzője, Stefan Johansson visszaült a kormánykerékhez abban a városban, ahol évtizedekkel  ezelőtt versenyzett. A svéd születésű Johansson 79 formula 1 futamon indult 1983 és 1991 között.

160707-car_adelaide-motorsport-festival

Idén kipróbált egy vadi új Ferrari 488 Spidert a Classic Adelaide Rallyn, a start vonaltól a Victoria Parkon keresztül kormányozta a gépet, ott ahol 31 évvel ezelött koptatta a Dél-Ausztrál aszfaltot.

Onnantól Johansson 488 Spidere egy tucat  Ferrari csoportját vezette a rallyn, átautóztak a városon Adelaide látványos dombjaihoz.

Néhány klasszikus és modern Ferrari is részt vett a rendezvényen, többek között F12tdf limitált kiadása, az új 488 GTB, egy 458 Italia és egy 458 Speciale, valamint egy klasszikus 308 GTB.

160708-car_adelaide-motorsport-festival

A rajongók többször megcsodálhatták Johanssont és autóját a Penny’s Hill és a Bird in Hand pincészet előtt. Majd a város utcáit lezárták a Gouger Utcabál  miatt, ahol Johansson és Ferrarija vezette a menetet, ahol 170 autó vonult fel Adelaide belvárosán keresztül.

Johansson a rally után meghajtott a pályán egy Ferrari F156/85-öt.

160706-car_adelaide-motorsport-festival

Adelaide emlékeiben Johansson egyenlő a Ferrarival és nagy izgalommal fogadták a pályára való visszatérését. A nézők továbbá élvezhettek egy kis Ferrari F40GTE és egy 599XX bemutatót a hétvégén.

Verseny örökségével, látványos utaival, lenyűgöző tájaival és lelkes autósport rajongóival Adalaide tökéletes hátteret biztosított ennek a világklasszis eseménynek.

Íme, pár videó az eseményről:

 

 

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...