Adelaide Motorsport Fesztivál – a Ferrari Ausztráliában

In auto, sport

Az előző hétvégén a Ferrari egyszerre ünnepelte hosszú együttműködését Adelaide városával és a helyi motorsporttal az Adelaide Motorsport Fesztiválon.

Ebben az évben a 80’-as évek ferraris forma 1-es versenyzője, Stefan Johansson visszaült a kormánykerékhez abban a városban, ahol évtizedekkel  ezelőtt versenyzett. A svéd születésű Johansson 79 formula 1 futamon indult 1983 és 1991 között.

160707-car_adelaide-motorsport-festival

Idén kipróbált egy vadi új Ferrari 488 Spidert a Classic Adelaide Rallyn, a start vonaltól a Victoria Parkon keresztül kormányozta a gépet, ott ahol 31 évvel ezelött koptatta a Dél-Ausztrál aszfaltot.

Onnantól Johansson 488 Spidere egy tucat  Ferrari csoportját vezette a rallyn, átautóztak a városon Adelaide látványos dombjaihoz.

Néhány klasszikus és modern Ferrari is részt vett a rendezvényen, többek között F12tdf limitált kiadása, az új 488 GTB, egy 458 Italia és egy 458 Speciale, valamint egy klasszikus 308 GTB.

160708-car_adelaide-motorsport-festival

A rajongók többször megcsodálhatták Johanssont és autóját a Penny’s Hill és a Bird in Hand pincészet előtt. Majd a város utcáit lezárták a Gouger Utcabál  miatt, ahol Johansson és Ferrarija vezette a menetet, ahol 170 autó vonult fel Adelaide belvárosán keresztül.

Johansson a rally után meghajtott a pályán egy Ferrari F156/85-öt.

160706-car_adelaide-motorsport-festival

Adelaide emlékeiben Johansson egyenlő a Ferrarival és nagy izgalommal fogadták a pályára való visszatérését. A nézők továbbá élvezhettek egy kis Ferrari F40GTE és egy 599XX bemutatót a hétvégén.

Verseny örökségével, látványos utaival, lenyűgöző tájaival és lelkes autósport rajongóival Adalaide tökéletes hátteret biztosított ennek a világklasszis eseménynek.

Íme, pár videó az eseményről:

 

 

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...