Adelaide Motorsport Fesztivál – a Ferrari Ausztráliában

In auto, sport

Az előző hétvégén a Ferrari egyszerre ünnepelte hosszú együttműködését Adelaide városával és a helyi motorsporttal az Adelaide Motorsport Fesztiválon.

Ebben az évben a 80’-as évek ferraris forma 1-es versenyzője, Stefan Johansson visszaült a kormánykerékhez abban a városban, ahol évtizedekkel  ezelőtt versenyzett. A svéd születésű Johansson 79 formula 1 futamon indult 1983 és 1991 között.

160707-car_adelaide-motorsport-festival

Idén kipróbált egy vadi új Ferrari 488 Spidert a Classic Adelaide Rallyn, a start vonaltól a Victoria Parkon keresztül kormányozta a gépet, ott ahol 31 évvel ezelött koptatta a Dél-Ausztrál aszfaltot.

Onnantól Johansson 488 Spidere egy tucat  Ferrari csoportját vezette a rallyn, átautóztak a városon Adelaide látványos dombjaihoz.

Néhány klasszikus és modern Ferrari is részt vett a rendezvényen, többek között F12tdf limitált kiadása, az új 488 GTB, egy 458 Italia és egy 458 Speciale, valamint egy klasszikus 308 GTB.

160708-car_adelaide-motorsport-festival

A rajongók többször megcsodálhatták Johanssont és autóját a Penny’s Hill és a Bird in Hand pincészet előtt. Majd a város utcáit lezárták a Gouger Utcabál  miatt, ahol Johansson és Ferrarija vezette a menetet, ahol 170 autó vonult fel Adelaide belvárosán keresztül.

Johansson a rally után meghajtott a pályán egy Ferrari F156/85-öt.

160706-car_adelaide-motorsport-festival

Adelaide emlékeiben Johansson egyenlő a Ferrarival és nagy izgalommal fogadták a pályára való visszatérését. A nézők továbbá élvezhettek egy kis Ferrari F40GTE és egy 599XX bemutatót a hétvégén.

Verseny örökségével, látványos utaival, lenyűgöző tájaival és lelkes autósport rajongóival Adalaide tökéletes hátteret biztosított ennek a világklasszis eseménynek.

Íme, pár videó az eseményről:

 

 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights