Alfákat és Jeepeket kaptak az olasz rendőrök

    Ünnepélyes keretek között vették át néhány napja az olasz rendőrség képviselői a Római Rendőr Akadémián az új Jeep Renegadeket és Alfa Romeo Giuliettákat.

A Jeep Renegadekből 2.0 Multjet 4×4 120 HP Sport változatot kapták, a Giuliettakból pedig 1.6 Multjet 120 HP verziója jutott. Azért egy 510 lovas Giulia is elfért volna…

    Ezeken kívül kaptak még két bivelyerős Giulia Velocet országúti és autópályás üldözésekre is. Ezek a 2.0 literes turbódízelek 280 lóerősek és összekerék hajtásúak. A kényelem központú felszerelés mellett belekerültek az új aktív biztonsági rendszerek, úgy mint: ütközés előrejelző fgyelmeztető rendszer (FCW), autonóm vészfék (AEB), gyalogos felismerő, integrált fék rendszer (IBS), sávelhagyás figyelmeztetés (LDW) is.

Az elmúlt száz évben az FCA csoport már sok autóval látta el a rendőrséget. Fiatokból volt Fiat Tipo, Fiat Panda 4×4, Fiat Punto és a best-seller Fiat Ducato. Alfákat is több mint fél évszázada használnak az állami Rendőrségnél, az első ilyen volt a 1900 T.I a “Rendőr – Alfa Romeo” az 1950-es évektől, majd a “párduc” Giulietta T.I-től egészen a mostani Giulietta and Giulia Veloce-ig.

Verified by MonsterInsights