F1 Clienti/XX Programok – Egy újabb felejthetetlen év a Ferrarival – videóval

In auto

A legtöbb embernek soha nem nyílik lehetőség arra, hogy egy extrém sportkocsit vezessen, de az F1 Clienti és XX programokban ez néhányaknak megadatik. Az F1 Clienti a Ferrari rajongók nagyon exkluziv csoportjának biztosít lehetőséget, hogy megvásároljon és pályán használjon a Scuderia legutóbbi Formula 1 Grand Prix autóit akár 20, 30 vagy évvel ezelőttről is.Azért azt megjegyzem, a nagyon exkluzív itt akár néhány millió dollárt is jelenthet.


Az XX Programok pedig egy rendkívüli formája a Ferrari és vásárlói közötti együttműködésnek. A pilóták beülhetnek az extrém sportkocsik kormányához, amik csak pályán használhatóak, de nem kell megfelelniük semmilyen verseny szabálynak. A pályázás alatt magas fokú monitorozás zajlik többféle telemetriai eszközzel összegyűjtve a lehető legtöbb adatot a körökről. Ez az óriási adathalmaz segíti a mérnököket és technikusokat, hogy az ügyfelet rávezessék, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a gépből. Persze, a felgyülemlett adatokat az újabb modellek fejlesztésénél is felhasználják. Az FXX K az utolsó széria, amit 2014-ben mutattak be, és ami az F1-ből származó hibrid technológia alkalmazásával 1000 lóerőt szabadít az aszfaltra. Mindkét programban az ügyfelek olyan speciális tanárok keze alatt dolgoznak, mint a gyári Ferrari pilóta Marc Gené, Olivier Beretta, Andrea Bertolini, James Calado vagy Davide Rigon.


A 2016-os szezonban jártak többek között Suzukában, Jerezben, és Róma közelében is. Voltak Formula 1-es gépcsodák (F2001, F2003-GA, F2007…), FXXs és FXX, 599XXs és egyéb extrém sportkocsik.
Azt hiszem, ez egyben egy igazán kreatív ötlet arra is, hogy hasznosítsa a Ferrari a már nem futó versenyautóit.

You may also read!

KIA EV9

A KIA új zászlóshajója, a letaglózó EV9

A héten mutatkozott be a KIA EV9, a márka új teljesen elektromos zászlóshajója. A dizájnt nagyon érzik mostanában a

Read More...
üzemanyag ár

Péntektől csökken a gázolaj, drágul a benzin nagyker ára

Pénteken újabb üzemanyagár változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai napra bejelentett.  A benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal

Read More...
rali szimulátor bajnokság

340 elrajtolt versenyző az idei első rali szimulátor bajnoki futamon

Negyedik szezonját kezdte meg a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship 2023. Ez az a bajnokság, amit a covid

Read More...
Verified by MonsterInsights