F1 Clienti/XX Programok – Egy újabb felejthetetlen év a Ferrarival – videóval

In auto

A legtöbb embernek soha nem nyílik lehetőség arra, hogy egy extrém sportkocsit vezessen, de az F1 Clienti és XX programokban ez néhányaknak megadatik. Az F1 Clienti a Ferrari rajongók nagyon exkluziv csoportjának biztosít lehetőséget, hogy megvásároljon és pályán használjon a Scuderia legutóbbi Formula 1 Grand Prix autóit akár 20, 30 vagy évvel ezelőttről is.Azért azt megjegyzem, a nagyon exkluzív itt akár néhány millió dollárt is jelenthet.


Az XX Programok pedig egy rendkívüli formája a Ferrari és vásárlói közötti együttműködésnek. A pilóták beülhetnek az extrém sportkocsik kormányához, amik csak pályán használhatóak, de nem kell megfelelniük semmilyen verseny szabálynak. A pályázás alatt magas fokú monitorozás zajlik többféle telemetriai eszközzel összegyűjtve a lehető legtöbb adatot a körökről. Ez az óriási adathalmaz segíti a mérnököket és technikusokat, hogy az ügyfelet rávezessék, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a gépből. Persze, a felgyülemlett adatokat az újabb modellek fejlesztésénél is felhasználják. Az FXX K az utolsó széria, amit 2014-ben mutattak be, és ami az F1-ből származó hibrid technológia alkalmazásával 1000 lóerőt szabadít az aszfaltra. Mindkét programban az ügyfelek olyan speciális tanárok keze alatt dolgoznak, mint a gyári Ferrari pilóta Marc Gené, Olivier Beretta, Andrea Bertolini, James Calado vagy Davide Rigon.


A 2016-os szezonban jártak többek között Suzukában, Jerezben, és Róma közelében is. Voltak Formula 1-es gépcsodák (F2001, F2003-GA, F2007…), FXXs és FXX, 599XXs és egyéb extrém sportkocsik.
Azt hiszem, ez egyben egy igazán kreatív ötlet arra is, hogy hasznosítsa a Ferrari a már nem futó versenyautóit.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights