Brutális méretű SUV: AUDI Q8

In auto, autó kiállítás, bemutató, Concept, hír

Az 5,02 méter hosszú, és 2,04 méter széles Q8 felfelé feszegeti a határokat. A Detroitban bemutatott koncepció 2018-tól kerülhet gyártásba minimális módosításokkal. A hajtáslánc plug-in hybrid 330 kW teljesítménnyel és 700 Nm nyomatékkal.

               A keret nélküli ajtós monstrumot elnézve itt nem lessz gond a road presenccel. Javaslom, legyenek ilyenek a mentőautók vagy a pályarendőrök. Akkor egyáltalán nem lenne szükség arra a zavaróan hangos szirénára, hiszen egy ilyen jószág elől úgyis mindenki lehúzódik.

               A hajtásra visszatérve elől van a 333 lóerős 3.0 literes TFSI motor és a 100 Kw-os villanymotor is, ezekre egy nyolc gangos autómatát akasztottak, hátra pedig kardántengely megy. Illetve hátul van, a hátsó tengely fölött az akku csomag is, ami 12 db. 28 Ah cellából áll.

               A dizájnban sok részlet visszaköszön a tavaly, szintén Detroitban bemutatott H-Tronból. Az eleje és hátulja kicsit más, de oldalról nagy a hasonlóság.  Jól mutatnak a kilincs nélküli ajtók, amik érintsre nyílnak.

A belsejében is sok a közös vonás. Az a képekről is látszik, hogy a kupés vonalvezetésnek a hátsó utasok sem a fejtérnél, sem a térdeknél nem látják kárát. Ezt segíti az auto 1,7 méteres magassága, amit – ha még hátul le is csapnak – még mindig marad elég hely.

               A Q8 nagyon jól néz ki, többnyire AUDI egyen forma, csak kicsit futurisztikussá tették a vonalait. Illetve az is látszik, hogy nem akartak neki szelid arcot rajzolni. A függőleges rácsozású hűtőmaszk például eltér a megszokottól, mégsem üt el nagyon. Nekem legjobban hátulról tetszik, ez nem AUDI egyenforma. Az egybefüggő vizszintes hátsó lámpa és az óriási méret gigantikus, mégsem ormótlan.

               A 330 Kw összteljesítményű Q8 5,4 másodperc alatt van százon és 250 km/h a végsebessége. Hogy ha plug-in hibridségét teljesen kihasználnánk, 2,3 litert (haha) fogyasztana 100 km-en a NEDC ciklus szerint. Illetve 60 km megtételére képes csak elektromos üzemmódban. Az adaptív légrugós rendszernek köszönhetően a rugózás egyszerre lehet kényelmes és mégis sportos.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights