Új lendület az önvezető Tesla-nak?

In auto, autóipar, elektromos autók, hír

    Nagy hír röppent fel az IT világban, ugyanis Chris Lattner a Teslához igazolt, nem is akármilyen szerepet öltve magára, mostantől ő lesz az Önvezető autó fejlesztői gárda irányítója. Chrisről azt kell tudni, hogy az elmúlt 11 évben a nem kicsit híres és befutott Apple cégnél töltött be vezető pozíciót. Legfőbb eredménye a korszerű Swift nyelv megalkotása volt, melynek segítségével képes ma a legtöbb mezei programozó menő alkalmazásokat feltölteni az Apple alkalmazásboltjába. Ma ez a legnépszerűbb nyelv a Linux alapú platformokon (nem Windows), emellett olyan fejlesztésekben is részt vett, melyet akadémiai kutatásként visznek azóta is tovább neves professzorok.

   Csak találgatni tudunk, hogy ez milyen forradalmi változást fog előidézni a Teslában, ami ma vezető gyártó az elektromos autók piacán. A Tesla Model S-ből 2016 végére eddig több, mint 150 ezer kelt el, ami ezzel a második legtöbbet eladott elektromos autó lett a Nissan Leaf után. A 2015-től forgalmazott Model X és a már bemutatott, de csak várhatóan 2018 elején piacra dobott Model 3 pedig további elektromos autócsodák megjelenését fogja eredményezni az utakon. Kétségtelen, hogy ma az egyik legnagyobb dilemma az önvezető autók bevezetésének kérdése, például életveszélyes helyzetben milyen döntést hoz, illetve a sofőrök hogy akarnak lemondani a vezetés felemelő élményéről. De a tömegközlekedésben már bevált technológia biztos, hogy 1-2 évtizeden belül, ha nem kevesebb idő alatt, meg fog jelenni a személyautók piacán is. És talán Chris Lattner alkalmazásával a Tesla lesz ezen a téren is úttörő. Hogy mit hoz a jövő az önvezető autók területén, azt érdeklődve várjuk.

 

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights