Nagyon ütős lett az új Honda Civic Type R – Tokiói Autókiállítás

Az új Honda Civic Type R prototípusa hivatalosan Ázsiában mutatkozott be a 2017-es Tokió-i Autókiállításon. Lehullt a lepel a prototípus egyes elemeiről is, amely már a következő generációs Civic Type R része lesz, ezt legkésőbb idén fogják bemutatni.

A hivatalos kommunikációból megtudhattuk hogy a Civic Sedan és az európai gyártású ferdehátú Type R Japánban való értékesítése 2017 nyarán kezdődik.

Amíg a Civic szedánjai a Japán Saitama csoport gyárában készülnek, a négyajtós ferdehátú és Type R modellek az Egyesült Királyságban elhelyezkedő Swindon gyártósorairól gördülnek le. 1972-ben jelent meg először a Civic névtábla, azóta kb 24 millió autóra került fel – köztük én is büszkén tartozom e közösséghez.

A következő generációs Type R ugyanazon fejlesztési programmal készült, mint a Civic család többi tagja. A világ különböző piacain elérhető lesz köztük az USA-ban is, ez lesz az első alkalom hogy Honda jelvényes Type R-t árulnak hivatalosan Észak Amerikában. Az előző Civic Type R-t Japánban értékesítették, de csak korlátozott számban, az új generációs nagy teljesítményű ferdehátún már nem lesz darabszám korlát.

A sima Civic ferdehátúra alapozva, a Type R prototípust izmos külsővel látták el és áramvonalasították a jobb aerodinamikai teljesítmény érdekében. A kiállított autó finom szemcséjű fényes alumínium borítást kapott. A Honda híres piros ‘H’ jelvénye – ami az összes Type R modellt díszíti, az új légbefúvó felett helyezkedik el az autó orránál.

Az agresszív első lökhárítót kiterjesztették szén szálas légterelő idomokkal és sportos piros kiemelő vonallal, amely az egész autót körbefutja. A lökhárító kapott egy extra légcsatornát, amelyet rombusz alakú rácsozat zár le.

 

Szénszál oldalsó szoknya fut végig a teljes tengelytávon,  a 20 colos zongoralakk alufelniket a kötelező piros motívumok díszitik. A három kipufogóból a középső kipufogó kisebb átmérőjű és piros díszítést kapott. Igen egyedire sikerült a hátsó rész, a szárny pedig ráteszi a nem finomkodó kezű tervező mérnökök i-jére a pontot.

Hogy az ár és a teljesítmény összhangban lesz-e a bemutatott sportos kinézettel azt csak remélni tudjuk.

Verified by MonsterInsights