Nem túl biztonságos a Ford Mustang….

In auto, autóipar, biztonság, hír, izomautó, USA, videó

Nem igazán akaródzik ezt leírnom, mert nagy kedvencem az új Mustang, de a legfrissebb EURO NCAP teszten elég rossz eredményt ért el. Az EURO NCAP néhány napja a Volvo S90-t, V90-t és a Mustangot törte ripityára. A Volvok a tavalyi és idei éve legjobbjai lettek, de sajnos az amerikai izomautó csúnyán leszerepelt, a végső érték két, ismétlem két csillag lett a maximálisan elérhető ötből.

               A felnőtt védelem 72 százaléka még csak-csak elmegy, de sajnos a gyermekek védelme 32 % lett. A gyalogos védelem 64 %, de a biztonsági segédek csak 16 %-ot kaptak. Ez így elég lehangoló, de nézzük részletesen.

               Az első rossz pont, hogy az átfedéses frontál ütközésnél a sofőr és utasa légzsákjában nem volt elég nyomás, így a bábúk beütötték a fejüket a kormányba illetve a műszerfalba. Ami még durvább, a hátul ülő bábúk az övfeszítő hiánya miatt becsúsztak a biztonsági öv alá és így a térd, combcsont, medence és mellkas védelme nagyon rossz lett. Oldalsó ütközésnél pedig a gyermek bábú feje a gyenge légzsák miatt  csapódott a C oszlopnak. Mivel a Mustang nem rendelkezik automata vészfék asszisztenssel (AEB), ez is nagyon negatívan befolyásolta a pontozást. A Ford nem próbált érvelni, azt ígérték, a Mustang következő verziója kapni fog AEB-t és sáv tartó autómatikát.

               Gondot jelentett még, hogy kevés hátul a hely, és ezért sok gyerekülés el sem fért. De azt hiszem, a Mustangot nem is családi autóként árulják, biztos nem a gyerekek óvodába való hordása a legelső szempont. Amerikában egy hasonló (NHTSA) teszten jól szerepelt a Mustang.

 

 

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights