Minden téren tökéletes a BMW 2-es Coupé és a BMW 3-as limuzin utasbiztonsága – Sajtóközlemény

In auto, biztonság, bmw, hír, sajtóközlemény

A 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé és a legújabb BMW 3-as limuzin is elnyerte az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) legbiztonságosabb autókat megillető „Top Safety Pick+” díját. A bajor gyártó modelljei mindegyik teszten kitűnő eredményt értek el.

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety) legutóbbi felmérésén a legújabb, 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé és BMW 3-as limuzin egyaránt elnyerte a szervezet legbiztonságosabb sorozatgyártású autókat megillető „Top Safety Pick+” díját, amely újfent igazolja a bajor prémiumgyártó azon hosszú távú törekvését, hogy mindegyik modellsorozatában tökéletes utasbiztonságot garantáló gépkocsit kínáljon ügyfeleinek. Az intézet 2017-től kizárólag azoknak az autóknak ítéli oda a legmagasabb szintű utasbiztonságot jelentő „Top Safety Pick+” díjat, amelyek az öt törésteszt mindegyikén jó eredményt érnek el, kiválóan teljesítenek frontális ütközés esetén és tökéletes kivilágítást garantálnak. A töréstesztek során az IIHS szakemberei tüzetesen megvizsgálják, hogy a sorozatgyártású gépkocsik vázszerkezete, gyűrődési zónái és biztonsági felszereltségei együtt mekkora utasbiztonságot garantálnak betonoszlopba csapódás, sarokelemnek ütközés, oldalirányú erőhatás, borulás, ráfutásos baleset és frontális karambol esetén.

A BMW a maximális szintű utasbiztonság megteremtése érdekében a 2017-es modellévtől még tovább erősítette a BMW 3-as limuzin vázszerkezetét, hogy a modell egy betonoszloppal történő frontális ütközés esetén is minden korábbinál átfogóbb utasbiztonságot garantáljon. Az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) 2016 decemberében „JÓ” értékeléssel ismerte el a legújabb 3-as BMW töréstesztjét, amelynek köszönhetően a 2017-es modellévű BMW 3-as limuzin a szervezet legmagasabb szintű, „Top Safety Pick+” díját is elnyerte.

2014-es piaci bevezetése óta az IIHS minden évben, immáron sorozatban negyedszerre ismeri el a BMW 2-es Coupé tökéletes utasbiztonságát. Kivételes szilárdságú vázszerkezetével és optimális erőhatás-elvezető gyűrődési zónáival a 2-es BMW mindegyik törésteszten kiváló eredményt ért el. A 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé 2016 decemberében az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet „Top Safety Pick” díját nyerte el, így a bajor gyártó némi módosítással még tovább tökéletesítette legkisebb kupéja fényszóró-technológiáját. Az IIHS szakemberei ismételten megvizsgálták a legújabb BMW 2-es Coupé kivilágítását, amelyet „JÓ” eredménnyel ismertek el, a 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé így a legmagasabb szintű, „Top Safety Pick+” díjat is kiérdemelte.

A 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé és BMW 3-as limuzin széleskörű biztonsági alapfelszereltséggel és megannyi intelligens vezetést támogató rendszerrel garantálja utasai maximális biztonságát. A bajor gyártó az Intelligens Segélyhívót (Intelligent Emergency Call), a BMW TeleServices szolgáltatásokat, a dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC – Dynamic Stability Control), a féktárcsák rendszeres szárazra fékezését (Brake Dry Assist), a kanyarodás közbeni fékerő-szabályzást (CBC – Cornering Brake Control) és a dinamikus vonóerő-szabályzást (DTC – Dynamic Traction Control) is az alapfelszereltség részeként kínálja modelljeihez. Az opcionális extrafelszereltségek listáján eközben a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), valamint az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszerrel kiegészített (Pedestrian Warning), frontális ütközésre figyelmeztető vezetést támogató rendszer (Frontal Collision Warning) is megtalálható.

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights