Csillagromboló öt csillaggal – Az új FORD F-250 öt csillagot kapott az NHTSA töréstesztjén

In auto, biztonság, hír, USA

Amerikában öt csillagot adott az NHTSA (Nemzeti Autópálya Forgalom Biztonsági Hivatal) a 2017-es Ford F-250 Super Duty Crew Cab 4×2 -nek. A törésteszten az USA-ban a valaha elért legmagasabb eredményt kapta az F-250 a kategóriájában.

A hír szerint az F-szériás nagy teherbírású pickup az egyetlen ebből a szegmensből, ami az NHTSA-tól a legmagasabb biztonsági minősítést elnyerte.

Az autó viselkedését javították a 160 kg-os súlycsökkenéssel – három tonna körüli tömegnél ez nem túl sok – amit nagy szilárdságú aluminiúm ötvözet használatával értek el. Ez jótékonyan befolyásolta a váz merevségét, javítva ezzel az utasvédelmet. További pozítívum még az új utascella, ami 95 %-ban nagyszilárdságú acélból készült, és így 24-szer merevebb a korábbinál. Az F-250-ben van még 360 fokos kamera rendszer, adaptív tempomat, sávelhagyás figyelmeztető, amik mind értékes pontokat jelentettek a tesztnél.

Ezt a monstrumot látva azt gondolom, a töréstesztjéhez biztos nagyon fel kellett készülni, hogy ki ne vigye a falat. A Mustang leszereplése után kíváncsi lennék, hogy értékelné az EURO NCAP az F-250-et, márha beférne a teszt helységbe. Egy ilyen vasnál nem csak a gyalogos védelmet kellene osztályozni. Kellene egy új kategória, a szegény kis autóknak. Ide tartozna minden, ami két tonna alatti.

               De a képeket elnézve az embernek először nem a törésteszt vagy a sáv elhagyás figyelmeztető jut eszébe. Milyen lehet vajon egy F-250-el egy amerikai hegyes-erdős vidéken araszolni. Elvinni a családot, barátokat kirándulni.

Vagy csak krúzolni egy országúton és lehúzott ablaknál hallgatni a 6.2 V8 duruzsolását. Persze elég meleg időjárási viszonyok között és elég széles országúton.

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...